Εγκληματολόγος για φονικό στα Γλυκά Νερά "Αντίστοιχα εγκλήματα θα κυριαρχήσουν τα επόμενα χρόνια"

Το στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά συνεχίζει να συγκλονίζει την ελληνική κοινωνία προκαλώντας αισθήματα θυμού και φόβου αλλά και αποτροπιασμό. Την  ίδια στιγμή και παράλληλα με τις ενέργειες των διωκτικών αρχών για την εξιχνίαση του επιστήμονες της εγκληματολογίας δίνουν την δική τους οπτική ως προς το χαρακτήρα του συγκεκριμένου εγκλήματος.

 

Του Κώστα Παππά 

Το kedenews επιχειρώντας να δώσει και την επιστημονική οπτική των εγκληματολόγων στο θέμα επικοινώνησε με τον γνωστό εγκληματολόγο και Βουλευτή της ΝΔ κ. Άγγελο Τσιγκρή, ο οποίος μίλησε αρχικά για την εγκληματικότητα στην Ελλάδα που αλλάζει πρόσωπα : "Μιλάμε για μια ανθρωποκτονία από πρόθεση. Δεν είναι πρωτόγνωρο αυτό το έγκλημα. Έχουμε και χειρότερα αυτού του εγκλήματος , έχουμε άλλης βαρύτητας εγκλήματα πολύ πρόσφατα. Μητέρα έχει σκοτώσει τα ανήλικα παιδιά της  πατέρας έχει σκοτώσει παιδιά του, ή ηλικιωμένοι κακοποιήθηκαν μέχρι θανάτου στο σπίτι τους. Η Ελλάδα την τελευταία εικοσαετία καταγράφει περίπου 250-350 ανθρωποκτονίες το χρόνο. Όλες οι ανθρωποκτονίες είναι πολύ σοβαρές".

 

Το έγκλημα στα Γλυκά Νερά διαταράσσει το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη 

Μιλώντας πιο συγκεκριμένα για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά ο κ. Τσιγκρής ανέφερε: "Αυτό το έγκλημα στα Γλυκά νερά διαταράσσει τα αισθήματα ασφαλείας του μέσου πολίτη, γιατί είναι ένα έγκλημα που συμβαίνει μέσα στο σπίτι και ο καθένας μπαίνει στη θέση της οικογένειας , ότι θα μπορούσε να βρίσκεται αυτός σε αυτή τη θέση. Είναι άσχημες υποθέσεις, γιατί δημιουργούν σοβαρό φόβο του εγκλήματος. Αυτό που ονομάζουμε στην επιστήμη μας εγκληματοφοβία. Αυτή η φοβία είναι μια μονάδα μέτρησης που μετράει την απόσταση ανάμεσα στους πραγματικούς δείκτες της εγκληματικότητας και στον φόβο του κοινού. Έχει παρατηρηθεί οτι υπάρχουν άνθρωποι που φοβούνται περισσότερο από την εγκληματικότητα που υπάρχει και δεν  βγαίνουν στο δρόμο. Για παράδειγμα οι ηλικιωμένοι. Γι 'αυτό το έγκλημα στα Γλυκά νερά είναι ένα σοβαρό έγκλημα απο εγκληματολογική πλευρά".

Image removed.

"Τα εγκλήματα παραλόγου κυρίαρχα τα επόμενα χρόνια"

Ο κ. Τσιγκρής εκφράζει ακόμα την άποψη οτι τα επόμενα χρόνια θα βρισκόμαστε ολοένα και περισσότερο μπροστά σε τέτοια παράλογα συμβάντα και τονίζει πιο συγκεκριμένα: "Ανοίγει λοιπόν μια κουβέντα που εύχομαι να μην τελειώσει αύριο ως συνήθως. Είναι απαραίτητη και γόνιμη να γίνει. Η εγκληματικότητα σε όλο τον κόσμο αλλάζει , έχει ήδη αλλάξει και οι αλλαγές που θα γίνουν το επόμενο χρονικό διάστημα θα είναι ραγδαίες , όσο και η αλλαγή της κοινωνικής συγκρότησης. Η εγκληματικότητα είναι η πιστή απεικόνιση της κοινωνίας. Όταν αλλάζει η κοινωνία αλλάζει και η εγκληματικότητα μαζί. Υπάρχουν πλέον διάφορες διαστροφές της εγκληματικότητας προς το παράλογο , όπως και σε αυτή την περίπτωση. Είδαμε στην εποχή μας ασθενείς να τραβούν τις μπρίζες συνασθενών τους που δεν γνώριζαν μέχρι χθες. Αυτά όλα είναι εγκλήματα παραλόγου , τα οποία θα είναι κυρίαρχα τα επόμενα χρόνια και θα αυξηθούν"

 

Ο γνωστός εγκληματολόγος εκφράζει επίσης την άποψη οτι η πολιτεία θα έπρεπε να ζητήσει από τους εγκληματολόγους, όπως κάνει στην εποχή μας με τους λοιμωξιολόγους να δώσουν απαντήσεις στα εγκλήματα του καιρού μας και τονίζει οτι  τα εγκλήματα που θα δούμε στο μέλλον θα είναι διαφορετικά από αυτά που συναντάμε μέχρι σήμερα.

Περισσότερα σε Ειδήσεις