Γκάφα του ΥΠΕΣ που εκθέτει τον Μητσοτάκη για τα εκλογικά σενάρια

Σε «γκάφα» που γεννά ερωτήματα και εκθέτει τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη έπεσε το υπουργείο Εσωτερικών, καθώς για αρκετά λεπτά την ηλεκτρονική πλατφόρμα «Μάθε που ψηφίζεις» εμφανιζόταν, σήμερα το πρωί η ένδειξη «Εκλογές 2021». 

Της Μαρίας Θαλασσινού

Κι όλα αυτά, ενώ ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο STAR είχε αποκλείσει στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών. «Έχω αποφασίσει εξάντληση της τετραετίας. Ο δεύτερος λόγος έχει να κάνει με το γεγονός ότι η κυβέρνηση αυτή, παρά τις αναταράξεις, παρά τις δυσκολίες, παρά τη φθορά η οποία μπορεί να υπάρχει και η οποία θεωρώ ότι είναι αναμενόμενη, αισθάνομαι ότι απολαμβάνει της εμπιστοσύνης του ελληνικού λαού», δήλωσε κατηγορηματικά χθες βράδυ ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Έχουμε 158 βουλευτές, μία άνετη κυβερνητική πλειοψηφία, και έχουμε τη δυνατότητα -τελειώνοντας με την πανδημία- να οδηγήσουμε τη χώρα σε ένα δρόμο δυναμικής ανάκαμψης».

Όμως, τα σενάρια των εκλογών που διακινούνται από δικά του στελέχη φουντώνουν κάθε φορά που βλέπουν στις κρυφές δημοσκοπήσεις την πτώση των ποσοστών για την Νέα Δημοκρατία. Κι αυτή η «γκάφα» από την επίσημη σελίδα του υπουργείου Εσωτερικών, μπορεί να διορθώθηκε με απόσυρση της ένδειξης «Εκλογές 2021», αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα εκλογικά σενάρια δεν υφίστανται στους κόλπους της γαλάζιας παράταξης.

Σε τεχνικό σφάλμα αποδίδει το υπουργείο Εσωτερικών  "Εκλογές 2021" στην πλατφόρμα του "Μάθε πού ψηφίζεις".

Το υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αποδίδει την ''γκάφα'' σε τεχνικό σφάλμα. Αναφορικά με δημοσιεύματα που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, σχετικά με την πλατφόρμα του Υπουργείου Εσωτερικών "Μάθε πού ψηφίζεις" στην οποία εμφανίστηκε για λίγη ώρα ο τίτλος "Εκλογές 2021" επισημαίνουμε τα εξής:

Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης διαδικασίας δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας (backup), εξαιτίας τεχνικού σφάλματος στον σχεδιασμό του συστήματος, εμφανίστηκε στην πλατφόρμα η τρέχουσα χρονολογία (2021) ως χρονολογία εκλογών.

Άμεσα ενημερώθηκε η ανάδοχος εταιρεία η οποία έχει αναλάβει την υποστήριξη της ιστοσελίδας, η οποία προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες και αποκατέστησε σε σύντομο χρονικό διάστημα το πρόβλημα που ανέκυψε.

Η πλατφόρμα συνεχίζει να "τρέχει" κανονικά και έχει επανέλθει στην πρότερη μορφή της, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η λειτουργία της έχει χαρακτήρα αρχείου.

Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία επιχειρείται είναι παντελώς αυθαίρετη και εκτός τόπου και χρόνου.

Περισσότερα σε Ειδήσεις