Γεραπετρίτης: Δεν προβλέπεται σύντομα η άρση της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας

Το μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας δεν θα καταργηθεί σύντομα, ξεκαθάρισε ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης. Σύμφωνα με τον ίδιο, «σε πρώτη φάση θα υπάρξει μια επέκταση μετά τις 11 το βράδυ. Μέχρι τα μεσάνυχτα ή λίγο πιο μετά».

«Δεν μπορούμε να πάμε από τον απόλυτο περιορισμό, στην απόλυτη ελευθερία» είπε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Εκείνο που κάνουμε είναι να πηγαίνουμε βήμα-βήμα». Όπως είπε το ωράριο της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας «θα διευρυνθεί σταδιακά».

Σχετικά με τα SMS στο 13033, ο υπουργός Επικρατείας μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε πως «αυτή τη στιγμή η κατάσταση πηγαίνει καλά και δεν πρέπει να εφησυχάζουμε». «Για ένα διάστημα ακόμη να είμαστε προσεκτικοί και αποστασιοποιημένοι», είπε και υπογράμμισε πως το SMS «θα εξακολουθεί να έχει πρακτική λειτουργία», ενώ «θα επαναξιολογηθεί με το άνοιγμα των υπερτοπικών μετακινήσεων».

Για τη μετακίνηση εκτός νομού, ο κ. Γεραπετρίτης επισήμανε πως το «πρωτόκολλο των μετακινήσεων θα είναι έτοιμο τις επόμενες ημέρες», ενώ έδωσε τέλος στα σενάρια περί ανοίγματος των μετακινήσεων με εμβόλιο ή self test.

Περισσότερα σε Ειδήσεις