Γεωργιάδης: Ενδεχόμενο να μπει «κόφτης» στα sms για τις μετακινήσεις

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων δήλωσε πως υπάρχει στο τραπέζι το ενδεχόμενο να μπει «κόφτης» στα sms στο 13033 για τις μετακινήσεις των πολιτών

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» στον ΑΝΤ1 δήλωσε πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να μπει «κόφτης» στα sms για τις μετακινήσεις των πολιτών και μάλιστα στους κωδικούς 2 και 6.

Ωστόσο, ο ίδιος δήλωσε πως είναι αντίθετος με αυτό το μέτρο και το θεωρεί πρακτικά ανεφάρμοστο, όμως ίσως κριθεί αναγκαίο καθώς η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 6 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα δημιούργησε μεγάλη συμφόρηση στα σούπερ μάρκετ.

Λειτουργία take away και απαγόρευση κυκλοφορίας τα Σαββατοκύριακα

Αναφορικά με την λειτουργία του take away και την σύντομη ανάκληση της απόφασης να αναστέλλεται η λειτουργία τους τα Σαββατοκύριακα, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων δήλωσε πως η απόφαση ελήφθη μετά από εισήγηση της επιτροπής των ειδικών, της οποίας η συνεδρίαση τελείωσε αργά το βράδυ της Παρασκευής, αλλά θα έπρεπε να υλοποιηθεί από το πρωί του Σαββάτου. Όπως είπε, «όμως, όταν κληθήκαμε να την εφαρμόσουμε, είδαμε ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα και μέσα σε λίγες ώρες αποφασίσαμε να την ακυρώσουμε αντιδρώντας άμεσα».

Ερωτηθείς για τα αυστηρά μέτρα που ίσχυσαν το περασμένο Σαββατοκύριακο, όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 18:00, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε ότι τα μέτρα θα ισχύσουν και το επόμενο Σαββατοκύριακο και από εκεί και πέρα θα συνεκτιμηθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα αυτής της εβδομάδας και θα ληφθούν οι αποφάσεις για τη συνέχεια.

Περισσότερα σε Ειδήσεις