Κίνδυνος - θάνατος στη γέφυρα της πανδημίας. Βίντεο που «κόβουν» την ανάσα!

Απίστευτο κι όμως αληθινό. Το kedenews κατέγραψε εικόνες και video από τη γέφυρα της ΕΡΓΟΣΕ, πάνω από τη Λεωφόρο Αθηνών - Κορίνθου, όπου τα εμπορευματικά τρένα περνούν κυριολεκτικά ξυστά από τις παρέες ανθρώπων που αράζουν συχνά εκεί πάνω.  

Της Φλώρας Κριεκούκη

Ο εγκλεισμός, τα social και η περιέργεια για το διαφορετικό «γέννησαν» τη «γέφυρα της πανδημίας» στον Σκαραμαγκά. Η γέφυρα είναι παλιά, η μόδα όμως είναι καινούρια. Πρόκειται για τη γέφυρα της ΕΡΓΟΣΕ που συνδέει τον Ασπρόπυργο με το Ικόνιο -για την μεταφορά των εμπορευμάτων- και περνάει ακριβώς πάνω από την Λεωφόρο Αθηνών-Κορίνθου.

Για την κατασκευή αυτής της γέφυρας έγιναν πολλά πρωτοσέλιδα παράλληλα, όμως, υπήρξαν πολλές αντιδράσεις και κινητοποιήσεις από την τοπική κοινωνία για τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάστηκε καθώς «πλήγωσε» παρθένο δάσος. Μέχρι και ρωγμές σε οικίες στον οικισμό Αφαίας δημιουργήθηκαν από τα φουρνέλα για τη διάνοιξή της.

ΓΕΦΥΡΑ ΚΟΣΜΟΣ ΡΑΓΕΣ

Και πάμε στο σήμερα. Η γέφυρα έχει γίνει must τον τελευταίο ενάμισι χρόνο και σε αυτό βοήθησε η πανδημία. Οι συνεχείς περιορισμοί στις μετακινήσεις, τα κλειστά μαγαζιά, τα sms για άσκηση κι άλλα πολλά ανέβασαν παρέες και περιπατητές σε μονοπάτια που από τη μια κρύβουν κίνδυνο και από την άλλη απαιτούν ρίσκο.

Δείτε το 1ο video

Δεν χρειάζεται να είσαι καλός γνώστης της περιοχής για να τρυπώσεις στο αφύλακτο σημείο και να ανέβεις στη γέφυρα. Αρκεί να δεις τα σημάδια!

ΓΕΦΥΡΑ ΝΕΟΙ

Το kedenews εξασφάλισε video με το τρένο που περνά ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ξυστά από τον κόσμο που αράζει στα μόλις 60 εκατοστών περβάζια και κατέγραψε τα σκουριασμένα συρματοπλέγματα και την απουσία προστατευτικών. Αδράνεια ή αμέλεια; Σίγουρα η γέφυρα δεν ενδείκνυται για χαλαρές βόλτες, παρόλο που συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, η χρήση της είναι καθαρά και μόνο για τη μεταφορά των εμπορευμάτων μέσω τρένων και αναμφίβολα απαιτείται άμεσα η λήψη μέτρων ασφαλείας προτού συμβεί κάποιο μοιραίο ατύχημα και θρηνήσουμε θύματα.

ΡΑΓΕΣ ΚΟΣΜΟΣ

«Μια χαρά, τέλεια είναι εδώ πάνω!». Με αυτήν την ατάκα απαντά στο kedenews.gr παρέα εφήβων, σε ερώτηση για το αν αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο από αυτή τη μορφή «ψυχαγωγίας». Γιατί ναι μεν η βόλτα πάνω στη γέφυρα σε ωθεί να δοκιμάσεις τις αντοχές σου, ανεβάζοντας την αδρεναλίνη, ωστόσο, ενέχει πολλούς κινδύνους και παγίδες. Και το χειρότερο είναι ότι εκεί πάνω ανεβαίνουν ακόμα και οικογένειες με μικρά παιδιά!

ΓΕΦΥΡΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ

Να αναφερθεί σε αυτό το σημείο ότι έχουν ήδη καταγραφεί τρία περιστατικά με τη ρίψη αντικειμένων και πετρών από ψηλά στα οχήματα που διέρχονται τη Λεωφόρο και αν σε αυτές τις περιπτώσεις οι οδηγοί στάθηκαν τυχεροί κανείς δεν μπορεί να πει για την επόμενη.

Δείτε το 2ο video :

https://www.youtube.com/watch?v=uSJrul7jh9E

Περισσότερα σε Ειδήσεις