Έκτακτη σύσκεψη στην ΓΑΔΑ υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη

 

Έκτακτη σύσκεψη αυτή την ώρα στην ΓΑΔΑ υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη. Εξετάζονται νέα μέτρα φύλαξης αλλά και αποτροπής επιθέσεων σε βάρος αστυνομικών.

 

Ο υπουργός  Μιχάλης Χρυσοχοΐδης βρίσκεται σε σύσκεψη με ανώτατους αξιωματικούς της Ασφάλειας, λόγω της κλιμάκωσης των επιθέσεων αλλά και την απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα. Η κατάσταση της υγείας του «Λουκά» της «17 Νοέμβρη», έχει προκαλέσει προβληματισμό καθώς σε περίπτωση που αποβιώσει είναι σίγουρο πως θα υπάρξουν κινητοποιήσεις από μέλη του αναρχικού χώρου.

Σοβαρό περιστατικό που έχει θορυβήσει τις Αρχές είναι κι αυτό που καταγράφηκε χθες βράδυ στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Όλα έγιναν μετά τις 22:00 το βράδυ όταν πολλά άτομα βγήκαν από την εστία στην οδό Ούλοφ Πάλμε στου Ζωγράφου και άρχισαν να σταματούν ΙΧ και να… ψάχνουν αστυνομικούς. Πολίτης κατήγγειλε στην αστυνομία ότι πολύς κόσμος είχε βγει στο δρόμο και σταματούσε αυτοκίνητα.

Οι αντιεξουσιαστές, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ζητούσαν από τους επιβάτες των αυτοκινήτων που σταματούσαν τις ταυτότητές τους για να διαπιστώσουν αν πρόκειται για αστυνομικούς!

Μετά την καταγγελία, έφτασε στο σημείο ισχυρή αστυνομική δύναμη αλλά οι αντιεξουσιαστές, σύμφωνα με πληροφορίες, είχαν φύγει. Αστυνομικοί παρατάχθηκαν έξω από την εστία και είχαν εντολή αν επέμβουν σε περίπτωση που διαπίστωναν ότι οι… «έλεγχοι» συνεχίζονταν.

Περισσότερα σε Ειδήσεις