fbpx
Πέμπτη, 15 Απριλίου, 2021
Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Μήνυση κατά Πολάκη, Βαξεβάνη και αστυνομικών κατέθεσε ο Φουρθιώτης

Μήνυση κατά Πολάκη, Βαξεβάνη και αστυνομικών κατέθεσε ο Φουρθιώτης

Τέλος δεν έχουν οι προκλήσεις του παρουσιαστή Μένιου Φουρθιώτη. Μετά την αποκάλυψη ότι φυλάσσεται από 14 αστυνομικούς,  κυκλοφορεί με θωρακισμένο αυτοκίνητο της Αστυνομίας, σήμερα προχώρησε σε μηνύσεις κατά του βουλευτή του Σύριζα Παύλου Πολάκη, του Δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη και συνδικαλιστών αστυνομικών.

Με ανάρτησή του στο Facebook , ο πρώην Υπουργός έκανε γνωστή τη μήνυση εναντίον του, με αρκετή δόση χιούμορ ενώ ερωτήματα θέτει και προς την ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

ανάρτηση Πολάκη για καταγγελία Φουρθιώτη

Μήνυση κατέθεσε ο Φουρθιώτης και στον Δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη μια μέρα μετά την καταγγελία για τη σύλληψη του φωτορεπόρτερ του Documento  Μάριο Ραφαήλ Μπίκο, o οποίος τράβηξε φωτογραφία που αποδεικνύει ότι ο Μένιος Φουρθιώτης είναι υπό ισχυρή αστυνομική περιφρούρηση με θωρακισμένο υπηρεσιακό αυτοκίνητο της αστυνομίας. ”Δεν είναι αστείο, είναι κατάντια” έγραψε ο εκδότης του Documento, στο Twitter.

ανάρτηση Βαξεβάνη για καταγγελία Φουρθιώτη

 

Εν τω μεταξύ η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Βορειοανατολικής Αττικής, μετά το σάλο που προκλήθηκε με σκληρή ανακοίνωσή τους, επισημαίνουν μεταξύ άλλων ότι αυτά τα φαινόμενα πρέπει να εκλείψουν, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για την εισήγηση της Επιτροπής.

Ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων ΒΑ Αττικής

«Τελευταία έχει αναδειχτεί σε μείζον θέμα η αστυνομική φύλαξη κι ασφάλεια τηλεοπτικού
προσώπου και δημοσιογράφου, ο οποίος σε αλλεπάλληλες πολύωρες εκπομπές του τονίζει ότι δικαιούται πλήρους αστυνομικής προστασίας όλο το 24ωρο.

Αναπόφευκτα λόγω της ανάδειξης του όλου θέματος, πρέπει να τονισθεί ότι η νόμιμη
̈διάθεση ̈ αστυνομικού προσωπικού είναι μια σύνθετη διοικητική πράξη και διαδικασία στην οποία έχουν ρόλο η Δ/νση Προστασίας Επισήμων Προσώπων, Ειδική Γνωμοδοτική Επιτροπή, η Γ.Α.Δ.Α., οι σχετικές Υπηρεσίες Ασφαλείας με Αποφασιστική αρμοδιότητα, στο τέλος, του Γραφείου του Αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., το οποίο αποφασίζει σχετικά. Οι τυχόν ενδιάμεσες εκθέσεις και εισηγήσεις είναι απλώς γνωμοδοτικές και δεν παράγουν δέσμια θέση για το Γραφείο του Αρχηγού, το οποίο σε πολλές περιπτώσεις αποφασίζει διαφοροποιημένα ή και διαφορετικά. Βεβαίως και οι αποφάσεις αυτές υφίστανται την κριτική της Κοινής Γνώμης και του ηλεκτρονικού και έντυπου Τύπου, όπως είθισται σε κάθε δημοκρατική Πολιτεία.

Επίσης, εκεί ελάχιστοι γνωρίζουν με σαφήνεια την αίτηση ενδιαφερομένου και τα επικαλούμενα κρίσιμα στοιχεία του φακέλου που την συνοδεύουν, με αποτέλεσμα για κάποιες αποφάσεις η κριτική να είναι άδικη ή υπερβολική ως προς την ευθύνη των οργάνων. Εκεί όμως που η ευθύνη των ιθυνόντων είναι αυταπόδεικτη και υπερχειλής είναι όταν αποφασίζεται η διάθεση αστυνομικού προσωπικού και ο τρόπος που διατίθεται, αναίτια εκθέτει αυτούς σε κίνδυνο υγείας και ζωής.

Αυτά έχουν τονισθεί στον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. από αντιπροσωπεία του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης μας και από τον Πρόεδρο αυτής κ. Τσουμάνη Κωνσταντίνου. Πολλές φορές η σχετική Απόφαση είναι προφορική επικαλούμενη αόριστα επείγοντες λόγους, χωρίς καμία προετοιμασία και υποδομή με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Αυτά τα φαινόμενα πρέπει να εκλείψουν δεν είναι ίδια πολιτισμένης Πολιτείας και σ ́
αυτά το οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα έχει και λόγο και παρέμβαση, προστατεύοντας τη ζωή, την υγεία, το κύρος και την προσωπικότητα του εργαζόμενου αστυνομικού.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ