Φωτιά Αλεποχώρι: Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες των κατοίκων

Συγκλονιστικές είναι οι περιγραφές κατοίκων για τον πύρινο εφιάλτη που βίωσαν από την μεγάλη φωτιά στην Κορινθία. Άνθρωποι που ζουν στην περιοχή περιγράφουν με λεπτομέρειες την αγωνία τους , καθώς και την περιβαλλοντική καταστροφή που αφήνει πίσω της η πύρινη λαίλαπα. 

Η κάτοικος της περιοχής  Σ.Χ που μίλησε στο kedenews περιγράφει με λεπτομέρειες την εικόνα που αντίκρυσε καθώς και την καταστροφή που υπέστη το φυσικό περιβάλλον της περιοχής : "Τα σπίτια χαμηλά τα ευνόησε ο αέρας ο συγκεκριμένος...ήταν στα 300 μέτρα πίσω από το σπίτι μας. Αλλά πάει προς τα πίσω μας και δεν μας έπιασε. Έχει καεί αυτό το υπέροχο βουνό του Αλεποχωρίου και προς Γεράνεια όρη. Μια δυστυχία και θλίψη. Αυτό μόνο. Χάθηκε ένας θησαυρός".

Χαρακτηριστικό του πανικού που επικράτησε κατά τις ώρες εκείνες είναι ότι οι πυροσβέστες που δεν γνώριζαν καλά την περιοχή βοηθήθηκαν ιδιαίτερα από κατοίκους, οι οποίοι τους υποδείκνυαν μονοπάτια για να μπορέσουν να προσεγγίσουν καλύτερα τα πύρινα μέτωπα.

Image removed.

Η κυρία Σ.Χ  συνεχίζοντας την αφήγησή της  για την εκκένωση των οικισμών που ακολούθησε σήμερα τα ξημερώματα περιγράφει: " Ήταν 4 η ώρα τα ξημερώματα που μας πήραν τηλέφωνο  ότι εκκενώνουν τα σπίτια. Πόρτα πόρτα χτυπούσαν τα πυροσβεστικά και έβγαζαν τον κόσμο έξω. Άρχισε η φωτιά στον Σχίνο και λόγω βορειοδυτικού ανέμου  ήρθε στο  Αλεποχώρι. Από εκεί και μετά έκαιγε προς τα πίσω ο,τι έβρισκε. Όλο το βουνό προς το μοναστήρι. Άρχισε το βράδυ στον Σχίνο ξημερώματα ήταν στο Αλεποχώρι".

Περισσότερα σε Ειδήσεις