Στον εισαγγελέα φάκελος με 4 νέους υπόπτους για την δολοφονική επίθεση στη Marfin

 

Στοιχεία για τέσσερα άτομα έχουν διαβιβάσει στην εισαγγελία της Αθήνας οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας, αναφορικά με τους δράστες της δολοφονικής εμπρηστικής επίθεσης στην τράπεζα ΜARFIN, όπου έχασαν την ζωή τους τρεις εργαζόμενοι και ένα αγέννητο μωρό, πριν 11 χρόνια.

Του Γιώργου Σόμπολου

Πρόκειται για τέσσερα "φρέσκα πρόσωπα", τα οποία δεν είχαν ερευνηθεί κατά το παρελθόν για το συγκεκριμένο περιστατικό αλλά μετά το νέο άνοιγμα του φακέλου της συγκεκριμένης υπόθεσης, προέκυψαν στοιχεία που στοιχειοθετούν κατηγορίες και μάλιστα, ανάμεσα σε αυτές και της ανθρωποκτονίας, επιμένουν οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για ηχογραφημένες συνομιλίες, εκείνης της περιόδου αλλά και πρόσφατες, οι οποίες αποδεικνύουν την παρουσία και την συμμετοχή των συγκεκριμένων προσώπων στην εμπρηστική επίθεση η οποία στοίχισε την ζωή σε τρεις εργαζόμενους, μεταξύ των οποίων και μιας εγκύου.

Νεκροί ανασύρθηκαν η τεσσάρων μηνών έγκυος Αγγελική Παπαθανασοπούλου 32 ετών, ο Επαμεινώνδας Τσακάλης 36 ετών και η Παρασκευή Ζούλια 35 ετών. Επίσης, από την ίδια επίθεση, υπήρξαν και 21 τραυματίες, οι περισσότεροι από τους οποίους αρνούνται ακόμη και σήμερα να επαναφέρουν στην μνήμη τους τα όσα τραγικά έζησαν εκείνη την ημέρα.

Οι αστυνομικοί της Κρατικής Ασφάλειας που πραγματοποίησαν εκ νέου τις έρευνες, υποστηρίζουν πως τα τέσσερα πρόσωπα, για τα οποία έχει γίνει η διαβίβαση των στοιχείων στην εισαγγελία, εμφανίζονται καθαρά στην εμπρηστική επίθεση της 5ης Μαΐου του 2010 στο βιντεοληπτικό υλικό εκείνης της ημέρας. Τόσο από το υλικό των τηλεοπτικών σταθμών, όσο και από κάμερες ασφαλείας στην Σταδίου.

Τα στοιχεία, επιμένουν οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που χειρίζονται την υπόθεση, είναι συντριπτικά για τους υπόπτους. Βέβαια, υπενθυμίζεται πως πριν από επτά χρόνια οι αρχές οδήγησαν σε δίκη δύο ύποπτους για την εμπρηστική επίθεση, οι οποίοι ωστόσο κατά την δικαιοσύνη, κρίθηκαν αθώοι.

Περισσότερα σε Ειδήσεις