Ευρωπαϊκή Επιτροπή Περιφερειών: Άνγκελα Μέρκελ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στη σύνοδο

Το διάστημα 12-14 Οκτωβρίου 2020

Η Καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ και η Πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, θα συμμετέχουν στη σύνοδο της Ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες, το διάστημα 12-14 Οκτωβρίου 2020.

Στη σύνοδο της Ολομέλειας θα πραγματοποιηθεί συζήτηση για τη Γερμανική Προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της ΕΕ και θα παρουσιαστεί η Κατάσταση των Περιφερειών και των Δήμων της Ευρώπης, καθώς και το πρώτο ετήσιο Περιφερειακό και Τοπικό Βαρόμετρο από τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Η σύνοδος της ολομέλειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών αποτελεί σημαντική ευκαιρία για τη ενίσχυση της συνεργασίας της Επιτροπής με τη Γερμανική Προεδρία και την Κομισιόν, καθώς και για τη διεξαγωγή μίας ευρείας συζήτησης αναφορικά με το Μέλλον της Ευρώπης και τον αναβαθμισμένο ρόλο των Περιφερειών και των Δήμων στην αντίδραση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην πανδημία του κορονοϊού.

Περιφερειακό και Τοπικό Βαρόμετρο

Η παρουσίαση του πρώτου ετήσιου Περιφερειακού και Τοπικού Βαρόμετρου θα δώσει επίσης το έναυσμα για συζήτηση σχετικά με το μέλλον της πολιτικής συνοχής, την οικονομία, την υγεία, το περιβάλλον και τον κοινωνικό αντίκτυπο της πανδημίας του κορονοϊού στις Περιφέρειες και τους Δήμους της ΕΕ.

Το Περιφερειακό και Τοπικό Βαρόμετρο περιλαμβάνει επίσης τα αποτελέσματα δημοσκόπησης για τις Περιφερειακές και Δημοτικές αρχές και το ρόλο τους στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το ετήσιο Περιφερειακό και Τοπικό Βαρόμετρο του 2020 στοχεύει να δώσει μια εικόνα των επιπτώσεων του κορονοϊού (υγειονομικές, οικονομικές και κοινωνικές) στις Περιφέρειες και τους Δήμους της ΕΕ.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε κατά το πρώτο μισό του Σεπτεμβρίου 2020. Συμμετείχαν περισσότεροι από 26.000 Ευρωπαίοι πολίτες, οι οποίοι απάντησαν σε ερωτήσεις για την εμπιστοσύνη τους στην περιφερειακή και τοπική αυτοδιοίκηση, στις εθνικές κυβερνήσεις και στην ΕΕ ως προς την αντιμετώπιση της πανδημίας και των επιπτώσεών της από τα διαφορετικά επίπεδα διακυβέρνησης.

Η παρουσίαση του Περιφερειακού και Τοπικού Βαρόμετρου πραγματοποιείται κατά την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Περιφερειών και Πόλεων, που συνδιοργανώνουν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών και η Κομισιόν.

Περισσότερα σε Ειδήσεις