Ευαγγελία Καλαϊτζή: Οι προκλήσεις για τους παιδικούς σταθμούς

Για τις προκλήσεις μιας δύσκολης προσχολικής χρονιάς στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, μίλησε στην πρώτη μέρα επαναλειτουργίας τους εν μέσω έξαρσης των κρουσμάτων στη χώρα μας, η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών, Ευαγγελία Καλαϊτζή στον Αθήνα 9.84.

Έκανε λόγο για μια δύσκολη που βασίζεται κατά κυρίως στον καταλυτικό ρόλο των παιδαγωγών, προκείμενου να διασφαλιστεί η ψυχοσωματική υγεία των παιδιών.

Εντοπίζοντας κενά και ελλείψεις στις κατευθύνσεις που δόθηκαν ανέφερε ότι: «μερικές αποφάσεις της κυβέρνησης δεν βοηθούν. Οι οδηγίες οι οποίες εκδόθηκαν δεν ανταποκρίνονται στην ιδιαιτερότητα και το εξελεγκτικό στάδιο της ηλικίας των παιδιών στους παιδικούς σταθμούς, ούτε στις υφιστάμενες ελλείψεις σε παιδαγωγικό και βοηθητικό προσωπικό, ενώ σε κάποιους παλιούς παιδικούς σταθμούς, δεν βοηθούν οι κτηριακές δομές.»

Εστία μόλυνσης αντί προφύλαξης η μάσκα στα παιδιά 

Σε σχέση με τη χρήση μάσκας στα παιδιά η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Βρεφονηπιαγωγών υπογράμμισε πως «κανένα παιδί από 6 μηνών μέχρι 4 χρόνων, δεν μπορεί να τη φορέσει. Σε αυτή την ηλικία τα παιδιά κλαίνε και σπαράζουν, ειδικά στις προσαρμογές.»

Εκτίμησε ότι «η μάσκα στα μικρά παιδιά αποτελεί εστία μόλυνσης αντί προφύλαξη. Η προαιρετικότητα του μέτρου δεν διευκολύνει και ενδέχεται να δημιουργήσει οξύνσεις στους γονείς. «Θα έρχεται μία μαμά, της οποίας το παιδί φορά μάσκα και μια άλλη που δεν την φορά στο δικό της και δεν αποκλείεται να υπάρξουν διενέξεις» τόνισε.

Προτιμητέες οι ασπίδες προσώπου για το προσωπικό των Παιδικών Σταθμών

Η κυρία Ευαγγελία Καλαϊτζή προέκρινε τη χρήση ασπίδων προσώπου για το προσωπικό των παιδικών σταθμών, εξηγώντας ότι τα μικρά παιδιά βιώνουν ως απώλεια τον αποχωρισμό από την οικογένειά τους και χρειάζονται χρόνο μέχρις ότου προσαρμοστούν στο νέο περιβάλλον. «Σκεφτείτε σε έναν παιδικό σταθμό, το μωρό να είναι αγκαλιασμένο στο γονιό και απέναντι του να βρίσκεται ένα πρόσωπο που δεν φαίνεται και φορά μάσκα.»

Περισσότερα σε Ειδήσεις