Aιχμές Εξαδάκτυλου για τον χειρισμό της επίταξης από πλευράς της Πολιτείας

 

Δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα η έκφραση ότι «οι γιατροί αρνούνται να βοηθήσουν» το δημόσιο σύστημα υγείας δήλωσε το πρωί της Κυριακής ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, αφήνοντας  αιχμές για τον χειρισμό του θέματος από το Υπουργείο Υγείας.

«Το (σ.σ. ότι οι ιδιώτες ιατροί) αρνούνται δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα. Είναι μια λέξη η οποία χρησιμοποιείται εδώ και 15 μέρες σε μια λάθος προσέγγιση του θέματος από πλευράς πολιτείας, η οποία συνοδεύεται και με άλλες λάθος κινήσεις, που δυσκολεύουν τις προσπάθειες όσων προσπαθούμε να ενισχύσουμε το ΕΣΥ», ανέφερε ο ίδιος, μιλώντας στον Τ/Σ Open.

«Οι άνθρωποι που υποτίθεται ότι αρνούνται (σ.σ. να βοηθήσουν) δεν είναι άνθρωποι οι οπαίοι δεν εργάζονται», συνέχισε, αλλά προσφέρουν στην κοινωνία «κρατώντας ασθενείς έξω από το νοσοκομεία».

Ο ίδιος μάλιστα διερωτήθηκε: «Αν εσείς είχατε την απειλή ή θα έρθετε ή θα σας φέρω με το ζόρι, θα πηγαίνατε με χαρά; Έχουμε μια διολίσθηση λαϊκισμού σε βάρος των γιατρών. Ο υπουργός Υγείας την Παρασκευή επέλεξε να βγάλει τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο έξω από τον ΕΟΠΥΥ, ήταν προσβλητικό για τον σύλλογο. Ξεκινήσαμε στραβά, για πρώτη φορά ετέθη θέμα στη συνάντησή μας να μην καταγράφονται πρακτικά», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην επιστράτευση ιδιωτών γιατρών σχολίασε, επίσης, πως όταν ετέθη ποιοι είναι οι όροι της επιστράτευσης κανείς δεν έδωσε εξηγήσεις.

«Για εμάς η προσπάθεια συνεχίζεται, οι ασθενείς και το σύστημα είναι πάνω απ΄ όλα. Όσοι μαζευτήκαμε θέτουμε τις υπηρεσίες μας στην διάθεση του υπουργείου αρκεί να τις αξιοποιήσει. Αν για παράδειγμα έχουμε προσφορά 3 ΩΡΛ να βοηθήσουν, παρά το γεγονός ότι δεν έχουν την εξειδίκευση, να πάνε να βοηθήσουν. Δεν έχουμε πνευμονολόγο και έχουμε καρδιολόγο, δεν μπορούμε αυτή την προσφορά να την αξιοποιήσουμε; Εμείς είμαστε εδώ για να βοηθήσουμε» σημείωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου.

Περισσότερα σε Ειδήσεις