Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών: Στους άνω των 30 ετών το εμβόλιο της AstraZeneca

Να χορηγείται σε άτομα άνω των 30 ετών το εμβόλιο της AstraZeneca αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, συνεπώς δεν αλλάζει κάτι στον προγραμματισμό των εμβολιασμών όπως ισχύει σήμερα.

 

Υπενθυμίζεται ότι και εχθές ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του υπουργείου Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, σχετικά με το θέμα είχε αναφέρει πως δεν αναμένουμε σπουδαίες αλλαγές στο εμβολιαστικό πρόγραμμα και δεν τίθεται θέμα σε καμία ευρωπαϊκή χώρα για διακοπή των εμβολιασμών με το συγκεκριμένο εμβόλιο. ''Αυτό που συζητείται είναι οι ηλιακοί περιορισμοί'' τόνισε ο κ. Θεμιστοκλέους.

Με την ΕΕ να μην έχει καταλήξει σε μια κοινή γραμμή σχετικά με τη χορήγηση του εμβολίου της AstraZeneca, η Ελλάδα εξετάζει καθημερινά τα δεδομένα.

Οι Έλληνες επιστήμονες πάντως, σύμφωνα με το news247.gr, μέχρι και χθες κινούνται σύμφωνα και με τα αναφερόμενα του κ Σωτήρη Τσιόδρα, ο οποίος για το εμβόλιο αυτό ανέφερε ότι η "πιθανότητα θρόμβωσης σε σοβαρά περιστατικά COVID-19 φτάνει έως και 69%. Αντίθετα, η πιθανότητα εμφάνισης του τύπου θρομβώσεως με το εμβόλιο της AstraZeneca είναι 0,001% στο χειρότερο σενάριο (1/100.000)". Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, ένα εμβολιασμένος είναι πιο πιθανό να χάσει τη ζωή του από τροχαίο παρά από θρόμβωση.

Περισσότερα σε Ειδήσεις