Ξεπέρασαν κάθε προσδοκία οι αιτήσεις νέων εθελοντών στο Πυροσβεστικό Σώμα

Περισσότερες από 2.500 αιτήσεις υποβλήθηκαν στο Πυροσβεστικό Σώμα ξεπερνώντας κάθε προσδοκία

Οι συγκυρίες των προηγούμενων ετών, καθιέρωσαν την κοινωνική προσφορά και την αλληλεγγύη στη συνείδηση των πολιτών με αποτέλεσμα να υπάρχει ένα διαρκώς αυξανόμενο ενδιαφέρον για συμμετοχή σε εθελοντικούς θεσμούς και δράσεις.

Ο θεσμός του εθελοντή Πυροσβέστη έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ελληνική κοινωνία και σύμφωνα με την Πανελληνία Ένωση Εθελοντών Πυροσβεστικού Σώματος, οι νέες αιτήσεις για συμμετοχή στον θεσμό έφτασαν τις 2.548 και ξεπέρασαν τον αριθμό των ήδη υπηρετούντων εθελοντών στο Πυροσβεστικό Σώμα.

Οι νέοι εθελοντές Πυροσβέστες έπειτα από την εκπαίδευση τους θα τεθούν στην υπηρεσία του Σώματος, έχοντας παρόμοιες αρμοδιότητες και αντιμετωπίζοντας τους ίδιους κινδύνους με τους μόνιμους και πενταετείς πυροσβέστες.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης, τα πρόσφατα περιοριστικά μέτρα εξ αιτίας της πανδημίας και γενικότερα η σοβαρότητα της κατάστασης, υποχρέωσε το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος να αποφασίσει την αναστολή μέχρι νεωτέρας της έναρξης της εκπαίδευσης των υποψηφίων, που κάθε χρόνο ξεκινούσε αυτή την περίοδο και ολοκληρώνονταν στα τέλη Φεβρουαρίου.

Ευελπιστώντας ότι σύντομα η κατάσταση θα βελτιωθεί και θα επιτρέψει την έναρξη της εκπαίδευσης από την Πυροσβεστική Ακαδημία, καλούμε τους υποψηφίους εθελοντές πυροσβέστες να βρίσκονται σε επικοινωνία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία στην οποία υπέβαλαν την αίτηση τους ή να καλούν το Τμήμα Οργάνωσης Εθελοντισμού, στο τηλέφωνο  213 215 76 52 για περεταίρω ενημέρωση.

Αξίζει να σημειωθεί πως σήμερα, στο Πυροσβεστικό Σώμα υπηρετούν 2.200 Εθελοντές Πυροσβέστες σε 250 Επαγγελματικές και Εθελοντικές Πυροσβεστικές Υπηρεσίες σε όλη την Ελλάδα.

Περισσότερα σε Ειδήσεις