Σταμπουλίδης: Μετά το Πάσχα θα ανοίξει η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους

Ο Γ.Γ. Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή δήλωσε πως αναμένεται το λιανεμπόριο τη περίοδο του Πάσχα να λειτουργήσει χωρίς ραντεβού ενώ αμέσως μετά σειρά έχει το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους 

Ο κ. Σταμπουλίδης μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα στους 105,8 και στους 91,6 και την εκπομπή «Πρώτο Αλλιώς», εξέφρασε τις δικές του εκτιμήσεις σχετικά με το άνοιγμα των δραστηριοτήτων στη χώρα. Ο ίδιος δήλωσε πως, από την επόμενη εβδομάδα και πάντα με βάση και τη θέση των ειδικών της αρμόδιας επιτροπής, θα ανοίξουν τα εμπορικά κέντρα. Την ίδια στιγμή, όπως αποκάλυψε χθες το kedenews.gr αναμένεται και το άνοιγμα του λιανεμπορίου από την επόμενη εβδομάδα και στη Κοζάνη. 

Ψώνια χωρίς ραντεβού

Ο κ. Σταμπουλίδης, δήλωσε ότι ακόμα και πριν από τη Μεγάλη Εβδομάδα θα μπορούν να ψωνίζουν οι πολίτες από τα καταστήματα χωρίς ραντεβού, ενώ αμέσως μετά το Πάσχα θα ανοίξει και η εστίαση σε εξωτερικούς χώρους.

«Επιθυμούμε να είχε γίνει το άνοιγμα των mall χθες», είπε χαρακτηριστικά στην εκπομπή, επισημαίνοντας παράλληλα πως όλα κρίνονται από τα επιδημιολογικά δεδομένα, χαρακτηρίζοντας τον Απρίλιο σημαντικό μήνα. Πάντως, εμβολιασμοί, self test και καιρός είναι πολύτιμοι «σύμμαχοι».

Άνοιγμα λιανεμπορίου με self test

Τα self test στους εργαζομένους του λιανεμπορίου θα λειτουργήσουν ως σημαντικό πρόσθετο βοηθητικό εργαλείο. Η χρήση τους αναμένεται να ξεκινήσει από την επόμενη εβδομάδα όπως προανήγγειλε χθες και ο πρωθυπουργός ενώ θα εξασφαλιστεί η διενεργεία τους και στους εργαζομένους μεταφορών αλλά και delivery.

Περισσότερα σε Ειδήσεις