Άνοιγμα Εστίασης: Σε αναστολή μπαρ και catering, στον πάγο τα χρήματα του ΕΣΠΑ

Λίγες μέρες πριν από το άνοιγμα της εστίασης την Δευτέρα του Πάσχα και οι άνθρωποι του κλάδου εκφράζουν την απορία και τον αιφνιδιασμό τους για την απόφαση της Κυβέρνησης να διατηρήσει σε αναστολή τα μπαρ  και  τις επιχειρήσεις catering.

Του Κώστα Παππά

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν οτι το πρόβλημα της ρευστότητας "στραγγαλίζει" τις επιχειρήσεις εστίασης.   Το kedenews.gr  επικοινώνησε με τον  Πρόεδρο της Ένωσης Εστιατορίων και Συναφών Αττικής κ. Γιάννη Δαβερώνη, ο οποίος  μίλησε για ένα γενικότερο μπέρδεμα που έγινε τις τελευταίες ώρες με τους ΚΑΔ που παραμένουν σε αναστολή στο χώρο της εστίασης:  "Η πληροφόρηση που είχαμε είναι οτι δεν ανοίγουν τα μπαρ. Μας πληροφόρησαν οτι οι ΚΑΔ που αναφέρονται στο catering και στην πώληση ποτών παραμένουν σε αναστολή. Όλα  αυτά  έχουν φέρει ένα γενικότερο μπέρδεμα στον κλάδο της εστίασης και θεωρώ οτι θα πρέπει τα καταστήματα αυτά να λειτουργήσουν κανονικά. Οι ΚΑΔ αυτοί να ανοίξουν για να μπούμε όλοι σε μια κανονικότητα και να τηρηθεί η ασφάλεια και η υγιεινή σε όλο τον κλάδο" τόνισε ο κ. Δαβερώνης και συμπλήρωσε: "Όλα τα άλλα καταστήματα θα ανοίξουν με τραπεζοκαθίσματα σε ανοικτούς χώρους και όλοι περιμένουμε να μας βοηθήσει και ο καιρός την Δευτέρα και την Τρίτη".

"Κάπου ξεχάσανε την πλατφόρμα των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ"

Ο Πρόεδρος της ΕΕΕΣΑ  αναφέρθηκε επίσης και στο γεγονός οτι λίγες ημέρες πριν από  το επίσημο άνοιγμα των καταστημάτων της εστίασης δεν έχει ενεργοποιηθεί ακόμα η πλατφόρμα, στην οποία οι επιχειρηματίες του χώρου θα μπορούσαν να δηλώσουν τα στοιχεία τους για να λάβουν την έκτακτη οικονομική ενίσχυση από τα προγράμματα ΕΣΠΑ. Με αυτό τον τρόπο θα μπορούσαν  να προχωρήσουν στις απαραίτητες προμήθειες των καταστημάτων τους. Ο κ. Δαβερώνης αναφέρει πιο συγκεκριμένα: "Δεν άνοιξε  ακόμα η πλατφόρμα, η οποία θα μας έδινε τη δυνατότητα να πάρουμε χρήματα για να κάνουμε κάποιες προμήθειες στα μαγαζιά μας. Το ΕΣΠΑ που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση , κάπου το ξεχάσανε προφανώς, έπρεπε αυτή τη στιγμή να λειτουργεί η πλατφόρμα. Έπρεπε μαζί με την επανεκκίνηση των καταστημάτων που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός να δώσει τη δυνατότητα το πρόγραμμα ΕΣΠΑ το οποίο είχε συμφωνηθεί  με την Ομοσπονδία και τα Σωματεία ".

Image removed.

"Δεν ξέρουμε πόσες επιχειρήσεις  θα ανοίξουν την Δευτέρα"

Ο κ. Δαβερώνης μίλησε ακόμα για τεράστια προβλήματα στον κλάδο της εστίασης και τόνισε ιδιαιτέρως το γεγονός οτι οι επιχειρηματίες της εστίασης δεν έχουν πλέον  ρευστότητα. Χαρακτηριστικά δήλωσε: " Δεν ξέρουμε πόσες επιχειρήσεις θα βρίσκονται στην επανεκκίνηση τη Δευτέρα , θα το δούμε , γιατί τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα".

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις