Έρχονται προσλήψεις και ενίσχυση της Καθαριότητας

Έρχονται προσλήψεις και ενίσχυση της Καθαριότητας

Η υλοποίηση δύο διαφορετικών μεταξύ τους, αλλά ταυτόσημου περιεχόμενου, αποφάσεων, θα αποφέρει θετικά αποτελέσματα στην βελτίωση της αποκομιδής των απορριμμάτων στην πόλη το αμέσως επόμενο διάστημα, το αργότερο στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η πρώτη απόφαση είναι η υλοποίηση των προγραμμάτων Κοινωφελούς Εργασίας, όπου αναμένεται η κατανομή 70 εργαζομένων στην υπηρεσία της καθαριότητας. Αυτοί θα απασχοληθούν στον οδοκαθαρισμό καθώς απαγορεύεται να εργαστούν στα απορριμματοφόρα.

Έτσι, η Οικονομική Επιτροπή στην τελευταία της συνεδρίαση ενέκρινε την πρόσληψη 38 εργαζομένων με συμβάσεις 8μηνης διάρκειας εκ των οποίων οι 34 θα είναι εργάτες και συνοδοί απορριμματοφόρου και οι τέσσερις, οδηγοί απορριμματοφόρων.

«Με αποτυπωμένη πλήρως την κατάσταση στον τομέα καθαριότητας, τις ανάγκες σε μέσα και προσωπικό, η δημοτική αρχή προχωρά στις παρεμβάσεις που απαιτούνται για την διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της υπηρεσίας, προϋπόθεση για να έχουμε μία καθαρή πόλη.

Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα που γίνεται στο πλαίσιο της ολιστικής αντιμετώπισης των προβλημάτων και της εξεύρεσης ολοκληρωμένων λύσεων.

Το αμέσως επόμενο διάστημα η δημοτική αρχή θα προχωρήσει στην παρουσίαση του ολοκληρωμένου σχεδίου της για την καθαριότητα και την αντιμετώπιση των προβλημάτων σε όλη την έκταση του δήμου», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της δημοτικής αρχής.

Ο διαγωνισμός

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για την καθαριότητα Ευάγγελος Πήχας τόνισε, ότι ξεκίνησε ήδη η διαδικασία και της αποσφράγισης των προσφορών για τον διεθνή διαγωνισμό ανάθεσης της αποκομιδής σε ΔΕ της όλης σε ιδιώτη και έτσι από τον Σεπτέμβριο η εικόνα της πόλης, και των ΔΕ όπως είπε, θα είναι τελείως διαφορετική.

Σοβαρό ωστόσο εξακολουθεί να είναι το πρόβλημα με τα ογκώδη απορρίμματα στον αστικό ιστό και περιφερειακά της πόλης, με τον κ. Πήχα να επικαλείται αφενός τη μη λειτουργική σύμβαση με τον ιδιώτη, που ανέλαβε τη συγκεκριμένη εργασία και την απουσία λόγω της άδειας ειδικού σκοπού που έκαναν χρήση τρεις χειριστές – οδηγοί των μηχανημάτων του δήμου, το προηγούμενο διάστημα, οι οποίοι ωστόσο έχουν πλέον επιστρέψει.

«Χρειάζεται να απευθύνουμε μία ακόμη φορά, έκκληση στους πολίτες, να καλούν το 26510-75555 και να ενημερώνουν την υπηρεσία για την ημέρα και την ώρα που θα εναποθέσουν ογκώδη απορρίμματα, τα οποία όμως πρέπει να είναι οικιακά απόβλητα και όχι μπάζα ή αδρανή υλικά, γιατί ο δήμος δεν έχει καμία αρμοδιότητα για αυτά», ανέφερε.

Περισσότερα σε Ειδήσεις