Ξεκίνησαν οι εργασίες του Οικονομικού Φόρουμ - Β. Κικίλιας: ‘’Η μάχη με την πανδημία, θα τελειώσει όταν δηλωθεί παγκοσμίως το μηδέν’’

Ξεκίνησαν σήμερα οι εργασίες του Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών, με έντονο γυναικείο άρωμα. Τις ομιλίες θα ανοίξουν τρεις γυναίκες Πρόεδροι, η ΠτΔ Κατερίνα Σακελλαροπούλου, η Πρόεδρος της Εσθονίας κα Kaljulaid και η Πρόεδρος της Σλοβακίας κα Caputova

Τις δράσεις της κυβέρνησης πριν, κατά τη διάρκεια και μετά την πανδημία ανέλυσε ο υπουργός Υγείας, κ. Βασίλης Κικίλιας, κατά την παρέμβασή του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών. Ο κ. Κικίλιας μίλησε για την δράση της κυβέρνησης που ξεκίνησε λίγο πριν από την πανδημία, με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου και όσον αφορά στο μέλλον, η κυβέρνηση βάζει την πρόληψη στο επίκεντρο της μελλοντικής της πολιτικής για την υγεία, προσθέτοντας ότι "πρέπει να αντιμετωπίζουμε ποιοτικά – όχι ποσοτικά – τους πολίτες. Επίσης, τόνισε, ότι "είναι πολυπαραγοντική η εξήγηση για το πώς η χώρα μας στάθηκε όρθια", τονίζοντας ότι "ήταν μία δύσκολη μάχη", καθώς κατά το πρώτο κύμα "στην αγορά δεν υπήρχαν ούτε μάσκες ούτε γάντια, φοβόμασταν να μην ακολουθήσουμε την Ιταλία".

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο πρόγραμμα εμβολιασμού "Ελευθερία", τονίζοντας ότι "έχουμε δυνατότητα άνω των 100.000 εμβολιασμών την ημέρα" και πρόσθεσε ότι και σε αυτόν τον τομέα, μιλάμε για μία "υποδειγματική παρακαταθήκη του πώς πρέπει να λειτουργεί ένα κράτος προς τους πολίτες του", ενώ πρόσθεσε ότι η καθημερινή ενημέρωση από τον καθηγητή Τσιόδρα βοήθησε τους πολίτες να συμμορφωθούν με τα απαραίτητα μέτρα, ενώ η κυβέρνηση προχωρούσε με το έργο της, ενώ έδωσε έμφαση στη στενή συνεργασία επιστημόνων – πολιτικών – δημόσιων λειτουργών και σήμερα, όπως τόνισε, "η πανδημία αφήνει μία πρωτόγνωρη εμπειρία που θα μείνει ως παρακαταθήκη" για τη χώρα μας. Ο υπουργός Υγείας ολοκλήρωσε την ομιλία του αναφερόμενος στην πανδημία και τονίζοντας ότι "η μάχη δεν έχει τελειώσει. Θα τελειώσει όταν δηλωθεί παγκοσμίως το μηδέν".

Η κορύφωση της πρώτης ημέρας θα είναι η συζήτηση του Πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη με τον Πρωθυπουργό της Ισπανίας, Pedro Sanchez που θα επισκεφθεί την Αθήνα για τη συμμετοχή του στο Φόρουμ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, το συνέδριο θα διαρκέσει 4 ημέρες με 8ωρο καθημερινό πρόγραμμα, επικεντρωμένο στις προκλήσεις και τις δράσεις της επόμενης ημέρας, μετά το φαινόμενο της πανδημίας που αλλάζει τον κόσμο.

Περισσότερα σε Ειδήσεις