Εργασιακό νομοσχέδιο: «Κάτω τα χέρια από το 8ωρο» λένε ΑΔΕΔΥ και σωματεία

Με πανό στη διαδήλωση συμμετείχαν η ΑΔΕΔΥ, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, ο Συντονισμός Εργατικής Αντίστασης, το Συντονιστικό Νοσοκομείων, το Σωματείο Εργαζόμενων στον Άγιο Σάββα, η Ε' ΕΛΜΕ Αθήνας, ο Σύλλογος Δασκάλων Γλυφάδας, Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Φοιτητικοί Σύλλογοι (ΗΜΜΥ, Φυσικού, ΣΕΜΦΕ), το Θέατρο Εμπρός, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, η Λαϊκή Ενότητα, η Ταξική Πορεία, ο ΕΡΓΑΣ κ.ά.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ

Το κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ για το συλλαλητήριο ανέφερε: «Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., υλοποιώντας σχετική απόφαση του Γενικού Συμβουλίου, αποφάσισε την πραγματοποίηση συλλαλητηρίου την Τετάρτη, 26 Μαΐου 2021, ώρα 19:00, στην Αθήνα, στα Προπύλαια για να μην κατατεθεί στη Βουλή και να μην ψηφιστεί το αντιλαϊκό και αντεργατικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Χατζηδάκη.

Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Χατζηδάκη, μεταξύ άλλων, καταργεί το 8ωρο και τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση και φαλκιδεύει το δικαίωμα στην απεργία, καταργεί το Σ.ΕΠ.Ε. και την αργία της Κυριακής, αυξάνει τις απλήρωτες υπερωρίες και αφήνει ανεξέλεγκτες τις απολύσεις κ.λ.π».

 

Περισσότερα σε Συνδικαλισμός