Κορονοϊός-Έρευνα: 80.000 ενεργά κρούσματα στην Αττική δείχνουν τα λύματα

Υψηλό ιικό φορτίο στα λύματα της Αττικής - Από σήμερα σε καραντίνα η χώρα

Περίπου 60.000 – 80.000 ενεργούς φορείς αποκαλύπτουν τα λύματα της Αττικής σύμφωνα με έρευνα που ανέφερε στο ΣΚΑΪ ο Νίκος Θωμαίδης Καθηγητής αναλυτική χημείας στο ΕΚΠΑ.

Συγκεκριμένα ο ίδιος δήλωσε πως καθημερινά λαμβάνουν δείγμα από την Ψυτάλλεια, προκειμένου να αναλύσουν το ιικό φορτίο κορονοϊού και παραδίδουν τα αποτελέσματα στην Επιτροπή Δημόσιας Υγείας του Υπουργείου Υγείας, σημειώνοντας πως τις τελευταίες ημέρες οι έλεγχοι που γίνονται δείχνουν πως είναι σταθερά υψηλό το ιικό φορτίο».

Η διαδικασία ελέγχου προκύπτει καθώς αν κάποιος νοσεί από τον ιό από τα απορρίμματα του τα οποία πηγαίνουν στην Ψυτάλλεια μπορούν να αποδώσουν το ιικό φορτίο.

«Δεν υπάρχει απευθείας αναλογία με τα κρούσματα που ανακοινώνει ο ΕΟΔΥ διότι εμείς παίρνουμε ένα δείγμα και βλέπουμε πόσους φορείς θα βρούμε περίπου από τον πληθυσμό ενώ εκείνοι (ο ΕΟΔΥ) στοχευμένα ελέγχουν ύποπτα κρούσματα», ανέφερε χαρακτηριστικά o καθηγητής.

Ολικό lockdown από σήμερα στη χώρα

Να σημειωθεί πως από σήμερα όλη η χώρα έχει τεθεί σε καθολικό lockdown. Συγκεκριμένα από τις 6 το πρωί οι πολίτες για τη μετακίνησή τους θα πρέπει, να αποστέλλουν μήνυμα στο 13033. Από τη χρήση των sms εξαιρούνται οι κάτοικοι στη Σάμο μιας και το νησί μετά τον ισχυρό σεισμό των 6,7 Ρίχτερ έχε κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Περισσότερα σε Ειδήσεις