Επιτροπή Λοιμωξιολόγων: Ώρα αποφάσεων για τα εμπορικά και τα κέντρα αισθητικής

Ώρα αποφάσεων σήμερα από τους λοιμωξιολόγους για το άνοιγμα των εμπορικών κέντρων και των κέντρων αισθητικής από την Μεγάλη Δευτέρα. 

Το άνοιγμα έχει ήδη προτείνει το υπουργείο Ανάπτυξης με τον υπουργό Άδωνι Γεωργιάδη να έχει επισημάνει πως με την αναστολή της λειτουργίας τους δημιουργείται πλαίσιο αθέμιτου ανταγωνισμού από την στιγμή που λειτουργεί το λιανεμπόριο.

Για το άνοιγμα των κέντρων αισθητικής και των εμπορικών κέντρων ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Στην πρότασή μας στην Επιτροπή, την Παρασκευή, όντως θα προτείνουμε το άνοιγμα για τα κέντρα αισθητικής και για τα εμπορικά κέντρα. Επίσης, αυτό που μας απασχολεί είναι να επιτραπεί το click in shop στη Θεσσαλονίκη».

Τις προηγούμενες εβδομάδες οι επιστήμονες είχαν απορρίψει αυτό το ενδεχόμενο ενώ και στον οδικό χάρτη που ανακοινώθηκε για την χαλάρωση των μέτρων του lockdown δεν έγινε κάποια αναφορά. Το υπουργείο έχει ζητήσει επίσης να επιτραπεί το click in shop στη Θεσσαλονίκη και η επιτροπή των ειδικών θα συζητήσει και για το συγκεκριμένο ζήτημα, ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90.1» σημείωσε: «Η θέση μας ήταν ήδη αποτυπωμένη από τις προηγούμενες δύο εβδομάδες. Έχουμε ήδη αποστείλει στην επιτροπή, ξανά, την εισήγησή μας για την επανεκκίνηση και αυτών των χώρων».

Σχετικά με τα SMS μετακίνησης, ο κ. Σταμπουλίδης υποστήριξε ότι «είναι ένα θέμα το οποίο θα το συζητήσουμε ξανά με την επιτροπή. Θεωρώ ότι σε αυτή τη φάση βοηθάει πάρα πολύ στο να υπάρχει μια ελεγχόμενη κινητικότητα, ιδίως στα εμπορικά καταστήματα. Ωστόσο, αντιλαμβάνεστε ότι όταν ανοίξουμε την εστίαση και τις διαπεριφερειακές μετακινήσεις και τα λοιπά, δεν ξέρω αν θα υπάρχει νόημα».

Περισσότερα σε Ειδήσεις