Επιτροπή λοιμωξιολόγων: Τροπολογία απαλλαγής ευθυνών κατατέθηκε στη Βουλή

Απαλλαγή από τις ευθύνες των ψήφων τους για την διαχείριση της πανδημίας, θα έχουν οι λοιμωξιολόγοι - μέλη της επιτροπής σύμφωνα με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή

Σύμφωνα με την τροπολογία τα μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων δεν διώκονται για την γνώμη τους και την ψήφο τους κατέθεσε η κυβέρνηση στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, το άρθρο 4 της τροπολογίας  αναφέρει χαρακτηριστικά πως «Τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορoνοϊού, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Έκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων στο πλαίσιο της λειτουργίας των ως άνω επιτροπή. Δίωξη επιτρέπεται μόνο για συκοφαντική δυσφήμηση ή εξύβριση», αναφέρει η ρύθμιση, δίνοντας ουσιαστικά το «ακαδίωκτο» στους επιστήμονες που εισηγούνται τα μέτρα.

Μπορείτε να διαβάσετε όλη την τροπολογία εδώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αποχωρεί από την συνεδρίαση και την ψηφοφορία

Η αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε πυρά για την τροπολογία κάνοντας λόγο για «αντισυνταγματική διάταξη που εξασφαλίζει την ασυλία των μελών της επιτροπής λοιμωξιολόγων δίνοντας στρεβλή εντύπωση για τα μέλη της».

Η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης

«Η αιφνιδιαστική τροπολογία δέκα υπουργών της κυβέρνησης που εξασφαλίζει ότι μέλη της επιτροπής λοιμωξιολόγων, όχι μόνο δεν μπορούν να διωχθούν δικαστικά, αλλά ούτε καν να κληθούν να καταθέσουν στις δικαστικές Αρχές για τη διαχείριση της πανδημίας, μην τυχόν και αποκαλυφθούν οι παρεμβάσεις της κυβέρνησης, εξηγεί για ποιον λόγο εδώ και έναν χρόνο η κυβέρνηση Μητσοτάκη αρνείται να δημοσιοποιήσει τα πρακτικά των συνεδριάσεων», σημειώνει η αξιωματική αντιπολίτευση, προσθέτοντας ότι «επιβεβαιώνει την κριτική» του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ «πως ο κ. Μητσοτάκης αγνοεί τις εισηγήσεις τους και τα επιδημιολογικά δεδομένα και φέρνει τους επιστήμονες προ τετελεσμένων και προειλημμένων πολιτικών αποφάσεων».

Περισσότερα σε Ειδήσεις