Επιστρεπτέα προκαταβολή 7: Πιστώθηκαν στους δικαιούχους 62,7 εκατ. ευρώ

Παράταση έχει δοθεί από το υπουργείο Οικονομικών μέχρι τις 12 Μάϊου για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 7

Πιστώθηκε χθες στους τραπεζικούς λογαριασμούς 20.359 δικαιούχων η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 7, με ποσό συνολικού ύψους 62,7 εκατ. ευρώ. Έτσι, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, μέσα σε μόλις 10 ημέρες, καταβλήθηκε συνολικά άμεση ενίσχυση ύψους 789,1 εκατ. ευρώ σε 282.302 δικαιούχους, καλύπτοντας πάνω από το 95% των επιχειρήσεων που έχουν υποβάλει αίτηση χορήγησης.

Παράλληλα, το υπουργείο γνωστοποιεί ότι η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων χορήγησης της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 7, μέσω της πλατφόρμας “myBusinessSupport” (www.aade.gr/mybusinesssupport), παρατείνεται έως την Τετάρτη 12 Μαΐου 2021. Η διήμερη παράταση της προθεσμίας κρίθηκε αναγκαία για τη διευκόλυνση των δικαιούχων, λόγω προσωρινής μη διαθεσιμότητας των ηλεκτρονικών υπηρεσιών της ΑΑΔΕ, εξαιτίας προγραμματισμένων εργασιών αναβάθμισης των υποδομών της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης από σήμερα στις 6.00 το πρωί έως αύριο, Κυριακή στις 12.00 το μεσημέρι.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας σήμερα στο Mega απέκλεισε για την ώρα το ενδεχόμενο χορήγησης Επιστρεπτέας Προκαταβολής 8. Ωστόσο, ο ίδιος δήλωσε πως «για τον Ιούνιο θα πρέπει να δούμε πώς θα προχωρήσει η οικονομία για τα ενοίκια. Θα εξετάσουμε το ενδεχόμενο για μειωμένα ενοίκια».

*Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα σε Ειδήσεις