Επίδομα 534: Πότε θα ξεκινήσουν οι πληρωμές στους δικαιούχους;

Από σήμερα Πέμπτη 15 Οκτωβρίου το απόγευμα ξεκινά η καταβολή του επιδόματος των 534 ευρώ σε 32.808 δικαιούχους.

Ειδικότερα οι πληρωμές αφορούν:

  • σε αναστολές συμβάσεων εργασίας εργαζομένων κατά τον μήνα Αύγουστο, προκειμένου για την πληρωμή αποζημίωσης ειδικού σκοπού ύψους 1.351.254 € στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 2.809.
  • σε εργαζομένους ενταγμένους στον Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για τον μήνα Ιούλιο, προκειμένου για την πληρωμή της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας ύψους 87.040,22 ευρώ στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 347.
  • σε εργαζομένους ενταγμένους στον Μηχανισμό ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ για τον μήνα Αύγουστο, προκειμένου για την πληρωμή της οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας ύψους 164.079,41 ευρώ στους δικαιούχους, το σύνολο των οποίων ανέρχεται στους 655.

Οι κατηγορίες που δικαιούνται την αποζημίωση ειδικού σκοπού κατ' αναλογία ημέρας – δηλαδή 18 ευρώ ανά ημέρα αναστολής και έως 534 ευρώ ανά μήνα – είναι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις τουρισμού, μεταφορών, πολιτισμού, αθλητισμού και εποχικά εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία. Οι εργοδότες των εποχικών ξενοδοχείων και καταλυμάτων που επαναλειτουργούν και προχώρησαν στις επαναπροσλήψεις έχουν το δικαίωμα να θέσουν έως και το 100% του προσωπικού σε αναστολή από 1η Ιουνίου έως και 30 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα αύριο πιστώνεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού στους λογαριασμούς 28.997 δικαιούχων που έχουν υποβάλλει μονομερεις υπεύθυνες δηλώσεις. Ειδικότερα αφορούν σε μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις των εργαζομένων με δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις-εργοδότες κύριων και μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων, καθώς σε επιχειρήσεις-εργοδότες τουριστικών λεωφορείων.

Οι μονομερείς υπεύθυνες δηλώσεις υποβάλλονται από εργαζόμενους με δικαίωμα επαναπρόσληψης σε επιχειρήσεις – εργοδότες κύριων ή μη κύριων ξενοδοχειακών και τουριστικών καταλυμάτων ή τουριστικών λεωφορείων που δεν επαναλειτούργησαν.

Αν η δήλωση αφορά όλο το μήνα το ύψος της αποζημίωσης ειδικού σκοπού ανέρχεται στο ποσό των 534 ευρώ. Σε διαφορετική περίπτωση, η αποζημίωση υπολογίζεται αναλόγως των δηλωθέντων ημερών. Η προθεσμία υποβολής μονομερών υπεύθυνων δηλώσεων έληξε 30 Σεπτεμβρίου.

Περισσότερα σε Ειδήσεις