Ραγδαία επιδείνωση του καιρού – Ποιες περιοχές θα ασπρίσουν

Επιστρέφει ο χειμώνας τις επόμενες μέρες με ανοιχτό το ενδεχόμενο να χιονίσει ακόμα και στα βόρεια προάστια της Αττικής.

Την Τετάρτη, ανήμερα της 25ης Μαρτίου, τα φαινόμενα θα είναι έντονα με πιθανότητα χιονοπτώσεων σε Άγιο Στέφανο, Θρακομακεδόνες, η Άνοιξη, Βίλια, Εκάλη, Αφίδνες, Μαλακάσα, Αυλώνας, ίσως και Φυλή, Βαρνάβα και η Ιπποκράτειο πολιτεία, Γραμματικό, ψηλά στην πόλη της Πεντέλης, Δροσιά, Διόνυσο, Σταμάτα όπως αναφέρει ο Γιάννης Καλλιάνος.

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για Τετάρτη 24 Μαρτίου:

Στα δυτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα βόρεια.

Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τις πρωινές ώρες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας ενώ στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη θα χιονίσει και σε πεδινές περιοχές προς το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στα πελάγη τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα νότια και θα κυμανθεί σε επίπεδα χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή σε όλη τη χώρα.

Παγετός θα σημειωθεί στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες, στα βόρεια κατά τόπους ισχυρός.

Περισσότερα σε Ειδήσεις