Επέτειος δολοφονίας Γρηγορόπουλου: Ένταση και προσαγωγές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Χανιά και Πάτρα

Eπεισόδια και προσαγωγές έχουν λάβει χώρα από νωρίς το πρωί της Κυριακής σε αρκετές περιοχές της χώρας, με αφορμή της επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Παρά τα δρακόντια μέτρα που έλαβε η ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να αποτραπούν τυχόν συγκεντρώσεις και επιθέσεις ανήμερα της επετείου της δολοφονίας Γρηγορόπουλου, πραγματοποιήθηκαν αιφνιδιαστικές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Χανιά, με τις προσαγωγές να διαδέχονται η μία την άλλη.

Εξάρχεια

Μέχρι αυτή την ώρα έχουν προσαχθεί από την ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων περισσότερα από δεκαπέντε άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι οι αστυνομικές Αρχές έχουν σχηματίσει δύο τετράγωνα ασφαλείας, με το πρώτο να αφορά στις οδούς Κωλέττη, Εμμανουήλ Μπενάκη, Ανδρέα Μεταξά και Ζωοδόχου Πηγής, και το δεύτερο να είναι ακόμα πιο ευρύ, και να περικλείει τις οδούς Θεμιστοκλέους, Σόλωνος, Χαριλάου Τρικούπης και Αραχώβης.

Παράλληλα, 24 συνολικά σταθμοί του μετρό και του ΗΣΑΠ έχουν κλείσει με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη έχουν προσαχθεί τρία νεαρά άτομα, με τις δύο πρώτες προσαγωγές να έχουν λάβει χώρα στη Λεωφόρο Στρατού, όταν ομάδα περίπου τριάντα ατόμων ανήρτησε τρία πανό μπροστά στο Γαλλικό Ινστιτούτο.

Λίγο αργότερα, οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή ενός ακόμη ατόμου. Κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισε το νεαρό να κινείται στην πλατεία Αριστοτέλους και κατά τον έλεγχο εντοπίστηκε να έχει μαζί του ένα πανό.

Χανιά

Παράλληλα, ένταση και μικρής έκστασης επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακή στη συγκέντρωση που πραγματοποίησε ομάδα πολιτών στην πλατεία της δημοτικής αγοράς των Χανίων.

Από νωρίς το πρωί είχαν συγκεντρωθεί αστυνομικές δυνάμεις στην πλατεία της δημοτικής αγοράς, καθώς υπήρχε απαγόρευση συγκεντρώσεων λόγω των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοϊό.

Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, στο πεζοδρόμιο απέναντι από την πλατεία άρχισαν να συγκεντρώνονται πολίτες οι οποίοι, κρατώντας δύο πανό, επιχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία παρά τις συστάσεις της αστυνομίας να διαλυθούν.

Τότε, οι αστυνομικοί κινήθηκαν προς τα άτομα αυτά πετώντας δύο χειροβομβίδες κρότου λάμψης και αποσπώντας τους ένα πανό. Οι συγκεντρωμένοι παρέμειναν στο σημείο φωνάζοντας συνθήματα και εν μέσω έντασης οι αστυνομικοί προχώρησαν σε εννέα προσαγωγές.

Όσοι παρέμειναν στο σημείο ζητούσαν από τους αστυνομικούς να αφεθούν ελεύθεροι οι προσαχθέντες, ενώ μικρή ομάδα από τους συγκεντρωμένους πραγματοποίησε πορεία στην οδό Κυδωνίας.

https://youtu.be/mjnkzkgeBbsΠάτρα

Ισχυρή αστυνομική δύναμη, αποτελούμενη κυρίως από άνδρες των ΜΑΤ, έχουν περικυκλώσει το μεσημέρι της Κυριακής το Νότιο Πάρκο της Πάτρας. Στο σημείο, έχουν συγκεντρωθεί άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, και πραγματοποιούν πορεία με πανό με συνθήματα στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα thebest.gr άνδρες της Αστυνομίας προσπαθούν να τους εμποδίσουν να εξέλθουν του σημείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συλλογικότητα που έχει πραγματοποιήσει συγκέντρωση εκεί, επέλεξε το σημείο καθώς στο κέντρο θα ήταν συγκεντρωμένοι αστυνομικοί.

Περισσότερα σε Ειδήσεις