Ένοπλες Δυνάμεις: Αίρεται η αναστολή των αδειών των στελεχών

Εντολή για την απελευθέρωση των αδειών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που έμεναν σε επιφυλακή, έδωσε σήμερα το πρωί η διοίκηση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ). Έτσι προχωράει η αποκλιμάκωση με την Τουρκία στην Ανατολική Μεσόγειο.

Η σχετική εντολή αφορά τόσο το στρατιωτικό όσο και το πολιτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Σημειώνεται ότι με απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στις 10 Αυγούστου, είχαν ανακληθεί οι άδειες των στελεχών, που κλήθηκαν σε μικρό χρονικό διάστημα να επανδρώσουν τις μονάδες τους και να παραμείνουν σε υψηλή εγρήγορση και απόλυτη ετοιμότητα.

Όσοι αξιωματικοί και υπαξιωματικοί βρίσκονταν σε άδεια επέστρεψαν άμεσα στις θέσεις τους, ενώ δεν εγκρίνονταν νέες άδειες. Η Αθήνα έστειλε για μία ακόμη φορά το μήνυμα στην Άγκυρα ότι θα έκανε τα πάντα για να διαφυλάξει τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας.

Μετά από περίπου ενάμιση μήνα, η απόφαση του ΓΕΕΘΑ αποδεικνύει ότι ο άμεσος κίνδυνος έχει παρέλθει, καθώς, όπως γνωστοποίησε σήμερα επισήμως το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, το προσεχές διάστημα ξεκινούν οι διερευνητικές επαφές Αθήνας-Άγκυρας στην Κωνσταντινούπολη.

Περισσότερα σε Ειδήσεις