Ένοχοι και οι δυο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του Γιάννη Μακρή

Ένοχοι με ομόφωνη απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, κηρύχθηκαν οι δύο κατηγορούμενοι, αδέλφια βουλγαρικής καταγωγής, οι οποίοι κατηγορούνται για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, τον Οκτώβριο του 2018.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου, οι συνήγοροι των κατηγορουμένων αναμένεται να ζητήσουν την αναγνώριση ελαφρυντικών, ενώ εντός της ημέρας το δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του επί των ποινών.

Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας της έδρας έχει ζητήσει την ενοχή του 32χρονου για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση κατά μόνας, της παράνομης οπλοφορίας, της παράνομης οπλοχρησίας, ενώ για τον 36χρονο για το αδίκημα της απλής συνέργειας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ο εισαγγελικός λειτουργός είχε πει στο δικαστήριο πως πέραν πάσης αμφιβολίας, ο μικρότερος αδελφός, 32 ετών, είναι ο δράστης της εν ψυχρώ δολοφονίας του επιχειρηματία ενώ ο κατά τέσσερα χρόνια μεγαλύτερος αδελφός του είναι ο συνεργός στην ανθρωποκτονία, ο οποίος μπορεί να μην βρισκόταν στην σκηνή του εγκλήματος αλλά βοήθησε στον σχεδιασμό και στην προπαρασκευή του εγκλήματος.

Παράλληλα, στην αγόρευσή του στο δικαστήριο είπε πως τα δυο αδέλφια ήλθαν στην Ελλάδα από τη Βουλγαρία και δολοφόνησαν τον επιχειρηματία.

Περισσότερα σε Ειδήσεις