ΕΜΥ: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού – Σε ποιες περιφέρειες έχει σημάνει ο συναγερμός

Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ - Καταστράφηκαν περιουσίες στα Μάλια από το χαλάζι

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ το οποίο θα είναι σε ισχύ μέχρι και αύριο Πέμπτη, ενώ παράλληλα έχει εκδοθεί δελτίο θυελλωδών ανέμων. Δύο μέρες τώρα έχουν εκδηλωθεί έντονα καιρικά φαινόμενα στην περιφέρεια της Κρήτης.

Σήμερα, Τετάρτη θα συνεχιστεί η κακοκαιρία στη νότια νησιωτική χώρα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις. Πιο συγκεκριμένα τα φαινόμενα θα επηρεάσουν:

• Κρήτη: μέχρι και τις βραδινές ώρες της Πέμπτης.

• Κυκλάδες: κυρίως οι δυτικές, μέχρι το μεσημέρι της Πέμπτης.

• Δωδεκάνησα: μέχρι τις πρωινές ώρες της Πέμπτης.

Που αναμένονται θυελλώδεις άνεμοι

Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα ανατολικά 6 με 7 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση από το απόγευμα.

Το έστρωσε με… χαλάζι στα Μάλια

Οι δρόμοι τις δύο τελευταίες μέρες έχουν μετατραπεί σε ποτάμια στο Ηράκλειο και σε ορισμένες περιοχές της πόλης βρέχει ασταμάτητα εδώ και αρκετές ώρες, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να έχει δεχθεί πάνω από 90 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων.

Παράλληλα σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega οι κάτοικοι στα Μάλια αντιμετωπίζουν μια πρωτόγνωρη κατάσταση, καθώς το χαλάζι έφτασε το μισό μέτρο, ενώ προκλήθηκαν τεράστιες καταστροφές σε καλλιέργειες και καταστήματα.

Περισσότερα σε Ειδήσεις