Ξεκινούν από σήμερα οι εμβολιασμοί στα περιφερειακά νοσοκομεία της χώρας

Ξεκινούν οι εμβολιασμοί σε Πάτρα, Λάρισα, Ιωάννινα και Θεσσαλονίκη

Κατά τις πρωινές ώρες έφτασαν στην χώρα μας οι 83.850 δόσεις του εμβολίου της Pfizer παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά. Με τους εμβολιασμούς να έχουν ξεκινήσει στην χώρα μας ήδη από τις 27 Δεκεμβρίου, από σήμερα ξεκινούν και οι εμβολιασμοί στα περιφερειακά νοσοκομεία της χώρας.

Ειδικότερα, οι δόσεις του εμβολίου που παρελήφθησαν θα κατανεμηθούν στα πέντε κεντρικά αποθηκευτικά σημεία και από εκεί θα γίνει η διανομή στα εμβολιαστικά κέντρα.

Οι εμβολιασμοί στα περιφερειακά νοσοκομεία

Το σχέδιο «Ελευθερία» συνεχίζεται με τους πρώτους εμβολιασμούς των υγειονομικών της χώρας. Μάλιστα, θα συνεχιστούν στα περιφερειακά νοσοκομεία της Ελλάδας καθώς ήδη οι εμβολιασμοί σε Πάτρα, Λάρισα και Ιωάννινα ξεκίνησαν στις 08:30 και στη Θεσσαλονίκη στις 11:00.

Ειδικότερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ θα εμβολιαστούν 40 υγειονομικοί, 50 στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, 70 στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και 100 στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Την Κυριακή 3 Ιανουαρίου, φτάνουν στο Γενικό Νοσοκομείο της Καβάλας τα πρώτα 650 εμβόλια κατά του κορονοϊού κι από Δευτέρα, ξεκινούν οι εμβολιασμοί στους εργαζόμενους του και τους υγειονομικούς του τόπου.

Την ίδια στιγμή στο ΠΓΝ Ιωαννίνων εμβολιάστηκε ο Υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, στο ΠΓΝ Πατρών η Υφυπουργός Υγείας Ζωή Ράπτη, στο ΠΓΝ Λάρισας ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Υγείας Παναγιώτης Πρεζεράκος και στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ στις 11 ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος.

Περισσότερα σε Ειδήσεις