Κορονοϊός: Εμβολιάζονται οι κάτοικοι των νησιών με πληθυσμό ως 10.000

Ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό θα πραγματοποιηθεί λίγο μετά τις έντεκα στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης από νησιά. Στη διάρκεια αυτής αναμένεται να παρουσιαστεί το σχέδιο για εμβολιασμό στα νησιά με πληθυσμό άνω των 10.000 κατοίκων.

Όπως αναφέρουν κυβερνητικές πηγές το σχέδιο προβλέπει καθολικό εμβολιασμό στα νησιά έως τις 25 Ιουνίου. Η κυβερνητική εκπρόσωπος,Αριστοτελία Πελώνη έκανε δηλώσεις αναφορικά με το θέμα, όπου είπε: «η χώρα δεν μπορεί να μείνει κλειστή για πάντα. Πηγαίνουμε σε σταδιακά ανοίγματα με αυστηρή επιτήρηση, με το εργαλείο των self test, αξιολογούμε τα επιδημιολογικά στοιχεία. είμαστε σε ένα καλό σημείο και ελπίζουμε ότι δεν θα υπάρξουν πισωγυρίσματα, αλλά αυτό εξαρτάται απ΄ όλους μας. Δεν πρέπει να εφησυχάζουμε και να χαλαρώνουμε».

Σε ανάλογο πνεύμα, σύντομα, ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης, θα παρουσιάσει το ακριβές πλαίσιο το οποίο θα ισχύσει για τον τουρισμό ο οποίος ανοίγει τις πύλες του επισήμως στις 15 Μαΐου. Ήδη, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται και ο οριζόντιος εμβολιασμός στα νησιά που έχουν πληθυσμό έως 10.000 άτομα στο πλαίσιο υλοποίησης του κυβερνητικού σχεδίου για covid-free νησιά. Παράλληλα, αδιάκοπα και με αυξανόμενη ένταση, συνεχίζεται ο εμβολιασμός και σε ολόκληρη τη χώρα, στο πνεύμα της συλλογικής προσπάθειας να χτιστεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας, ώστε να επανέλθουν σε μιαν ομαλότητα οι παραγωγικές διαδικασίες και η ζωή στη χώρα.

Περισσότερα σε Ειδήσεις