Τα έξι εμβόλια κορονοϊού που προστατεύουν 100% από τη νοσηλεία ή το θάνατο

Σύμφωνα με τον καθηγητή Πολιτικής της Υγείας Ηλία Μόσιαλο, υπάρχουν έξι εμβόλια κορονοϊού που προστατεύουν 100% από τη νοσηλεία ή το θάνατο

Υπάρχουν έξι εμβόλια σύμφωνα με τον καθηγητή Πολιτικής της Υγείας Ηλία Μόσιαλο της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), που είναι 100% αποτελεσματικά από τη νοσηλεία ή το θάνατο ενός ατόμου εάν μετά τον εμβολιασμό του κολλήσει κορονοϊό. Η αποτελεσματικότητα σύμφωνα με τον κ. Μόσιαλο ισχύει είτε για το επικρατούν στέλεχος στην Ευρώπη είτε για το στέλεχος της βρετανικής μετάλλαξης.

Σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κ. Μόσιαλος παραθέτει έναν πίνακα όπου παραθέτει τα έξι εμβόλιο. Ειδικότερα, πρόκειται για τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech, Moderna, Οξφόρδης/AstraZeneca, Johnson & Johnson, Novavax και το ρωσικό Sputnik.

Όπως αναφέρει ο καθηγητής στην ανάρτηση του πρόκειται για «τεράστια επιτυχία των εμβολίων» και συμπληρώνει «πως για το στέλεχος της νότιας Αφρικής χρειαζόμαστε περισσότερα επιδημιολογικά και κλινικά στοιχεία για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα».

Όπως επισημαίνει, «ίσως κάποιοι να εκτεθούμε στον ιό, αφού εμβολιαστούμε. Αλλά ελπίζω να είναι καθησυχαστικό να γνωρίζουμε πως, έχοντας κάνει το εμβόλιο, δεν χρειάζεται να φοβόμαστε τόσο για τον εαυτό μας. Και θα συνεχίσουμε να προσέχουμε και τους άλλους που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα, προσέχοντας για κάποιους μήνες».

Περισσότερα σε Ειδήσεις