Εμβολιασμός- Κορονοϊός: Βόμβα Κούβελα «Διαστροφή ο υποχρεωτικός εμβολιασμός παιδιών 12-16»

Προβληματισμό και έντονη  ανησυχία προκαλούν οι παρενέργειες του εμβολίου της Astrazeneca στη χώρα μας. Τις τελευταίες μέρες τα νέα περιστατικά που καταγράφηκαν προκαλούν ανησυχία σε ανθρώπους όλων των ηλικιών.

Του Κώστα Παππά

Το kedenews επικοινώνησε με τον Καθηγητή Φαρμακολογίας του ΑΠΘ κ. Δημήτρη Κούβελα ο οποίος μίλησε για τους εμβολιασμούς καθώς και για τις παρενέργειες οι οποίες εμφανίζονται στο εμβόλιο της Astrazeneca .

Ο Καθηγητής μίλησε αρχικά για τη σύσταση όλων των εμβολίων και την διαφορά ανάμεσα στα εμβόλια Astrazeneca και Johnson με τα αντίστοιχα της Pfizer και της moderna: «Όλα τα εμβόλια που κυκλοφορούν τώρα είναι mrna  αυτό που διαφέρει είναι το κέλυφος , κάποια έχουν τεχνητό κέλυφος και κάποια χρησιμοποιούν τον αδενοϊό του χιμπατζή , αυτή επίναι η διαφορά δεν έχουν κάτι άλλο. Απλώς αυτά που είναι ιικού φορέα επειδή έχουν αυτές τις εξτρά πρωτείες που είναι ξένες προς το δικό μας σύστημα κάνουν πιο έντονη την αντίδραση του ανοσιακού μας συστήματος. Γι αυτό έχουμε πιο έντονη και γρηγορότερη εμφάνιση ανεπιθύμητων. Αυτό αφορά περισσότερο και το εμβόλιο της Astrazenecca και της johnson, ενώ της pfizer και της moderna είναι εμβόλια που το κέλυφος είναι ένα νανοσωματίδιο από λιπίδια , το οποίο είναι καλύτερα αποδεκτό».

Ο κ. Κούβελας αφού είπε οτι Κανείς δεν  γνωρίζει καλά αυτά εμβόλια , αφού  δεν τα γνωρίζουν καλά και οι κατασκευαστές τους μίλησε για μια επιφυλακτική στάση που θα πρέπει να έχουμε απέναντί τους ως αρχή της φαρμακολογίας: « Μια επιφύλαξη είναι αναγκαστική και στη φαρμακολογία βασική μας αρχή είναι η συντηρητική προσέγγιση. Υπάρχει ένα γενικό δόγμα που λέει start low and go slow, ξεκινάμε πάντοτε από χαμηλά και πηγαίνουμε αργά. Δεν πηγαίνουμε γρήγορα ούτε σε μεγάλους πληθυσμούς ούτε σε μεγαλύτερες δόσεις, για να δούμε πως ακριβώς συμπεριφέρεται και να το σταματήσουμε εγκαίρως για να είμαστε σίγουροι».

«Στην χώρα μας πάμε στα κουτουρού»

Στη συνέχεια αφού εξήγησε οτι  δυστυχώς δεν έχει γίνει πράξη αυτή η διαδικασία αυστηρότερων ελέγχων και έρευνας  τόνισε τα εξής : «  Ήταν λίγο η πανδημία που πίεσε λίγο ο φόβος και η κακή εκτίμηση των κεβερνώντων , λίγο οι κακές συμβουλές που προτιμήθηκαν από κάποιες πιο συντηρητικές προσεγγίσεις ικαι πιο λογικές απόψεις και γίναμε αυτό το πράγμα που βλέπετε σήμερα. Που είναι γενικώς σε λάθος δρόμο και με  λάθος τρόπο και τελείως κουτουρού στη χώρα μας ».

 

«Είναι ηλίου φαεινότερο οτι το εμβόλιο έχει σημαντικά προβλήματα»

Στη συνέχεια ο Καθηγητής αφού επισήμανε οτι ακόμα και οι χώρες παραγωγής του εμβολίου Astrazeneca Σουηδία και Αγγλία οπισθοχωρούν ή σταματούν την διάθεση του εμβολίου δήλωσε τα εξής: « Για το Astrazeneca να σας θυμίσω ότι έχει ουσιαστικά σταματήσει να χρησιμοποιείται στη Σκανδιναβία , έχει περιοριστεί πάρα πολύ το παράθυρο ηλικιών στη Μεγάλη Βρετανία και να θυμίσω οτι η Σουηδία είναι η μητρική εταιρεία της Astra. Άρα οι χώρες που το κατασκεύασαν ουσιαστικά δεν το χρησιμοποιούν. Να θυμίσω οτι η Ευρώπη σταμάτησε πια να το παραγγέλνει , άρα ουσιαστικά δεν θα πάρει καινούργιες δόσεις. Είναι ηλίου φαεινότερο οτι το συγκεκριμένο εμβόλιο έχει σημαντικά προβλήματα. Τώρα γιατί το χρησιμοποιούμαι εμείς σε αυτό δεν μπορώ να σας απαντήσω εγώ ειλικρινά».

Image removed.

Η ακίδα του ιού είναι παθογόνα και κάνει θρομβώσεις

Ο κ. Κούβελας μίλησε επίσης και για τα τελευταία στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι επιστήμονες για τον μηχανισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού στον ανθρώπινο οργανισμό, καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο οι επιστήμονες παρακολούθησαν αυτό το μηχανισμό για την παρασκευή εμβολίων.   Εμφανίστηκαν δύο-τρεις δημοσιεύσεις που για εμάς είναι ένα καμπανάκι. Δεν είναι τρομακτικό όμως είναι ανησυχητικό. Πέρυσι τέτοια εποχή δεν είχαμε ιδέα , πέρυσι κατα το Νοέμβριο είχαμε μία ιδέα , αλλά δεν τα ξέραμε όλα. Πιστεύαμε πριν από ένα δίμηνο οτι ο ιός χρησιμοποιεί αυτή την πρωτεΐνη της ακίδας σαν κλειδί. Ουσιαστικά ανοίγει το κύτταρο , μπαίνει μέσα και αρχίζει να πολλαπλασιάζεται. Αυτό δεν το είχαμε σε κάποια ιδιαίτερη υπόληψη επικινδυνότητας. Πάνω σε αυτό στηρίχθηκε όλη η προσπάθεια παραγωγής φαρμάκων και εμβολίων. Πρόσφατα όμως  ήρθαν  δημοσιεύσεις που λένε αυτή ακριβώς  η ακίδα από μόνη της είναι παθογόνα , γιατί αυξάνει κάποια αντισώματα που προκαλούν θρομβώσεις στο εσωτερικό των αγγείων  και φαίνεται οτι με κάποιο μηχανισμό μπορεί να προσβάλλει και το μυοκάρδιο».

Θα έπρεπε να γίνου παραπάνω έρευνες πριν προχωρήσουμε στους εμβολιασμούς

Ο κ. Κούβελας  σημείωσε ακόμα: «Έχουμε λοιπόν κάποιες εξαιρετικά σοβαρές καταστάσεις απειλητικές για τη ζωή που μπορεί αν μην εμφανιστούν άμεσα , αλλά μπορεί αν μου κάνουν τέτοια βλάβη στα αγγεία ανάλογη με αυτή που θα μου έκανε το τσιγάρο ή ο διαβήτης. Εάν λοιπόν στο πληθυσμό που εμβολιάστηκε γίνει μια αθηρωμάτωση σαν καπνιστές ουσιαστικά θα τους κόψει 4-5 χρόνια ζωής.  Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να το εκτιμήσουμε τώρα. Θα έπρεπε να γίνουν  παραπάνω έρευνες πριν προχωρήσουμε σε εμβολιασμούς κυρίως  σε παιδιά και νέους ανθρώπους που δεν απειλούνται άμεσα. Δεν  γίνεται να δώσω μια απειλή στο σύνολο του πληθυσμού για να σώσω τους πάνω από 75 παχύσαρκους, είναι ασύμμετρη η προσέγγιση».

Image removed.

Τα εμβόλια πρέπει να γίνονται σε αυτούς που τα έχουν πραγματικά ανάγκη

Δεν είναι άσχημα τα εμβόλια εγώ έχω εμβολιαστεί , αλλά πρέπει να τα κάνουμε σε αυτούς που τα έχουν πραγματική ανάγκη. Ένας εικοσάχρονος δεν ξέρουμε  πως θα συμπεριφερθεί στο μέλλον. Δεν μετράμε καλά τα επιδημιολογικά στοιχεία , δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε καλά στην χώρα μας την ανάλυση των υποομάδων. Τι είπαν οι Άγγλοι δεν εμβολιάζω κάτω από 50 στην ηλικιακή ομάδα 50-60 δίνει ένα άλλο εμβόλιο και ξεμπερδεύει, παρά να μπλέξεις με ένα εμβόλιο που μπορεί άμεσα να είναι επικίνδυνο. όσο περισσότερες εικασίες αφήνουμε να πλανώνται τόσο μεγαλύτερα προβλήματα δημιουργούνται.

Διεστραμμένο να εμβολιάσουμε παιδιά 12-16 ετών

Ο Καθηγητής Φαρμακολογίας του ΑΠΘ χαρακτήρισε διεστραμμένο τον εμβολιασμό παιδιών 12-16 ετών και σημείωσε χαρακτηριστικά : « Εγώ είμαι 60 και να κάνω αθηρωμάτωση δεν πειράζει.  Παιδιά 28 ή 20 χρονών δεν το χρειάζονται ένας άνθρωπος στα 80 προφανώς και θα πρέπει να εμβολιαστεί. Δεν ξέρουμε τι μπορεί να φέρει μακροπρόθεσμα η τεχνολογία του εμβολίου αν κάποιος το είδε στα ζώδια ας μας πει  ποιον αστρολόγο είδε να τον ρωτήσουμε κι εμείς».

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις