Έρχεται έκτακτο επίδομα για δικηγόρους και οικονομολόγους

O υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης, προανήγγειλε την έγκριση ενός νέου έκτακτου επιδόματος, με το οποίο θα επωφεληθούν δικηγόροι και οικονομολόγοι.

Ο κ. Βρούτσης δήλωσε χαρακτηριστικά: «Σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, με το οποίο θα θεσπιστεί η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες, θα υλοποιηθεί επίσης η δέσμευσή μας απέναντι σε δικηγόρους και οικονομολόγους για ένα έκτακτο επίδομα».

«Για την καταβολή του οποίου θα ληφθούν υπόψη εισοδηματικά κριτήρια. Αυτό το επίδομα θα καλύψει μία υποχρέωση του Μαΐου του 2020 και θα υλοποιηθεί τώρα με αναδρομικό τρόπο», ανέφερε στη συνέχεια ο υπουργός Εργασίας, ενώ υπογράμμισε ότι, με υπουργική απόφαση, θα επεκταθεί η δυνατότητα αναστολών συμβάσεων εργασίας και για το Νοέμβριο και για το Δεκέμβριο.

Αναδρομικά

Ο Γιάννης Βρούτσης αναφέρθηκε επίσης στη διαδικασία καταβολής των αναδρομικών.

Επανέλαβε ότι η καταβολή θα γίνει στις ίδιες ημερομηνίες που θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις, ενώ θα πραγματοποιηθεί σε διακριτό κωδικό, ώστε ο κάθε συνταξιούχος να έχει λεπτομερή ενημέρωση για το ύψος των αναδρομικών ποσών που δικαιούται.

Αναλυτικά οι ημερομηνίες που θα καταβληθούν οι συντάξεις και τα αναδρομικά ποσά, με βάση τον ΑΜΚΑ:
  • Αύριο, 23 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Παρασκευή, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ) που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9.
  • Στις 26 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Δευτέρα, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες και τον ΟΤΕ) που ο ΑΜΚΑ τους λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8.
  • Στις 27 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Τρίτη, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις των μη μισθωτών, (δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ).
  • Στις 29 Οκτωβρίου 2020, ημέρα Πέμπτη, θα καταβληθούν οι κύριες και οι επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου, του τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και της ΔΕΗ.

Περισσότερα σε Ειδήσεις