Εξώδικο του Δήμου Αγίας Παρασκευής στον ΔΕΔΔΗΕ

Την ώρα που χιλιάδες νοικοκυριά κυρίως στα Βόρεια και Ανατολικά Προάστια της Αττικής παραμένουν χωρίς ηλεκτροδότηση για 5η ημέρα, φουντώνει η αντιπαράθεση μεταξύ του ΔΕΔΔΗΕ και των Οργανισμών Τοπικής  Αυτοδιοίκησης Πρώτου και Δευτέρου Βαθμού.

Λάδι στη φωτιά προκάλεσε το  έγγραφο του ΔΕΔΔΗΕ, στις 15 Ιανουαρίου, που ουσιαστικά ζητούσε ο Διαχειριστής του Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας βοήθεια απο τους Δήμους  στο κλάδεμα και στο κόψιμο των δέντρων, κοντά σε γραμμές μεταφοράς ενέργειας.

Άμεση ήταν η αντίδραση του Δήμου Αγίας Παρασκευής ο οποίος απέστειλε εξώδικη διαμαρτυρία προς τον ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε. με την οποία ξεκαθαρίζει τις ευθύνες της εν λόγω εταιρείας και απαντάει αναφορικά με το υπ’ αριθμόν πρωτ. 509/15-01-2021 έγγραφο που είδε το φως της δημοσιότητας το βράδυ της 17ης Φεβρουαρίου 2021.

Παράλληλα ο Δήμος Αγίας Παρασκευής δηλώνει, μέσω του εξωδίκου, πως επιφυλάσσεται να αξιώσει και να ζητήσει από την εταιρεία την πλήρη αποκατάσταση κάθε θετικής ή αποθετικής ζημίας που υπέστη ή θα υποστεί ο δήμος από τις διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος που έχουν προέλθει από υπαιτιότητα του ΔΕΔΔΗΕ, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου. Όπως επίσης και την αποκατάσταση κάθε ζημίας που υπέστησαν οι δημότες και κάτοικοι της πόλης της Αγίας Παρασκευής από τις συγκεκριμένες διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος.

εξώδικο 2εξώδικο 3εξώδικο 4

Περισσότερα σε Ειδήσεις