Εξαδάκτυλος: «Αισθάνομαι πως παράταση του lockdown επιθυμούν όλοι»

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου σε συνέντευξη του σχολίασε τη πιθανή παράταση του lockdown στην Αττική

Ο πρόεδρος Ιατρικού του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στο ΣΚΑΙ σχολίασε μια πιθανή παράταση του υφιστάμενου lockdown αλλά έκανε λόγο και για έναν πιο χαλαρό εορτασμό Πάσχα για φέτος.

Μάλιστα, ο κ. Εξαδάκτυλος τόνισε πως το εάν αποδίδουν τα μέτρα ή όχι φαίνεται την 10η μέρα από την επιβολή τους δηλαδή σε αυτή τη περίπτωση σε τρεις μέρες από τώρα.

«Αισθάνομαι πως παράταση του lockdown επιθυμούν όλοι»

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου δήλωσε πως αυτή τη φορά η επιβολή του lockdown γίνεται με προληπτικό χαρακτήρα και όχι όπως ξεκίνησε τον Νοέμβριο όπου είχε επιδεινωθεί δραματικά η επιδημιολογική εικόνα της χώρας.

Ο πρόεδρος του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου, παραδέχτηκε ωστόσο πως εξίσου πιθανό είναι να χρειαστεί να γίνει μια επιπρόσθετη προσπάθεια από πλευράς μας, με παράταση του lockdown, όπως και να έχει, πράγμα που έχει γίνει ξανά και στο παρελθόν.

Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «Αισθάνομαι πως παράταση του lockdown επιθυμούν όλοι», λαμβάνοντας υπ' όψιν το παράδειγμα Πάτρας και Αχαΐας όπου και επιβλήθηκαν αυστηρά μέτρα μια εβδομάδα νωρίτερα από την Αττική.

Το Πάσχα θα είμαστε πιο χαλαροί

Όσον αφορά τον εορτασμό του Πάσχα φέτος ο κ. Εξαδάκτυλος εξέφρασε την αισιοδοξία του -όπως είχε εκφράσει και σε προηγούμενη του δήλωση- κάνοντας λόγο για ένα χαλαρό Πάσχα με σταδιακή χαλάρωση με ακόμη και μετακινήσεις από νομό σε νομό.

Περισσότερα σε Ειδήσεις