Έναρξη νέας εκπαιδευτικής δράσης ΥΠΕΣ-ΕΣΔΔΑ-ΕΝΑ: «Η καινοτομία στο Δημόσιο Τομέα»

Πραγματοποιήθηκε το πρώτο μέρος της ειδικά σχεδιασμένης εκπαιδευτικής δράσης με τίτλο «Η Καινοτομία στο Δημόσιο Τομέα»

Την Τετάρτη 21 Απριλίου, η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.) στο πλαίσιο συνεργασίας της με το Υπουργείο Εσωτερικών και τη γαλλική École Nationaled’ Administration (ΕΝΑ), πραγματοποίησε το πρώτο μέρος της ειδικά σχεδιασμένης εκπαιδευτικής δράσης με τίτλο «Η Καινοτομία στο Δημόσιο Τομέα». Η νέα αυτή δράση διακρίνεται σε δύο διαλέξεις και σε αντίστοιχα εργαστήρια.

Η πρώτη διάλεξη(21.04.21)διαχειρίζεται την καινοτομία στον Δημόσιο Τομέα, ενώ εκείνη που θα ακολουθήσει εστιάζει στην επίδραση της Συμπεριφορικής Επιστήμης &της Ψηφιακής καινοτομίας στην λειτουργία του δημόσιου τομέα.

Τη σημερινή διάλεξη παρακολούθησαν,μέσω τηλεκπαίδευσης,οι σπουδάστριες και οι σπουδαστές της ΚΖ’ Εκπαιδευτικής Σειράς της ΕΣΔΔΑ «Δημήτριος Τζανάκης».

Χαιρετισμούς απηύθυναν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης, ο Διευθυντής της γαλλικής ΕΝΑ κ. Patrick Gerard, o επικεφαλής της Μονάδας «Διακυβέρνηση και Δημόσια Διοίκηση» της Γενικής Διεύθυνσης Reform της Ε.Ε.κ. Danielle Dotto και ο Γενικός Διευθυντής της Expertise Franceκ. Jeremie Pellet.

Ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, κατά τη διάρκεια της εισαγωγικής του ομιλίας, καλωσόρισε τη συγκεκριμένη συνεργασία και ανέδειξε τον κρίσιμο ρόλο που καλείται να διαδραματίσει το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης στην προσπάθεια που καταβάλλει το Υπουργείο Εσωτερικών να αναμορφώσει τη συνολική λειτουργία του ελληνικού Δημοσίου. Ο κ. Βορίδης έθεσε στο επίκεντρο αυτής της προσπάθειας τον Έλληνα πολίτη και προέταξε το ζήτημα της καινοτομίας μέσω της αξιοποίησης των ψηφιακών τεχνολογιών και των δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού της Δημόσιας Διοίκησης, ως τον βασικό άξονα προκειμένου ο κρατικός μηχανισμός να μπορέσει να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες απαιτήσεις των πολιτών για παροχή βέλτιστων υπηρεσιών. Στο πλαίσιο αυτό, ο Υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον του ΕΚΔΔΑ και την πεποίθηση του ότι η νέα Πρόεδρος και ο νέος Αντιπρόεδρος του φορέα θα μεριμνήσουν για την επίτευξη των φιλόδοξων στόχων που έχουν τεθεί.

Στον χαιρετισμό της, η Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ κα Παρασκευή Δραμαλιώτη ευχαρίστησε τους υψηλούς προσκεκλημένους που πλαισίωσαν την έναρξη των εργασιών. Η κα Δραμαλιώτη αναφέρθηκε στους παραδοσιακά ισχυρούς δεσμούς συνεργασίας μεταξύ ΕΣΔΔΑ και ΕΝΑ και δεσμεύτηκε για τον προγραμματισμό νέων καινοτόμων δράσεων που βασίζονται στις εν εξελίξει εργασίες ανταλλαγής τεχνογνωσίας με επίκεντρο την έμπνευση (inspiration) για τον μετασχηματισμό της δημόσιας διοίκησης.

Περισσότερα σε Ειδήσεις