Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, 2020
Αρχική ΕΙΔΗΣΕΙΣ Κορονοϊός: Ανησυχητικές εικόνες συνωστισμού στις πλατείες - Εστίες υπερμετάδοσης

Κορονοϊός: Ανησυχητικές εικόνες συνωστισμού στις πλατείες – Εστίες υπερμετάδοσης

Ανησυχητικές είναι οι εικόνες συνωστισμού στις πλατείες ακόμη και μετά τα μέτρα που πάρθηκαν. 

Σύμφωνα με τους ειδικούς πρόκειται για εστίες υπερμετάδοσης καθώς υπάρχει μεγάλος συνωστισμός. Μάλιστα, ο καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας, Χαράλαμπος Γώγος, μιλώντας σε συνέντευξη του, ανέφερε ότι «πρέπει να κατέβουμε σε διψήφιο αριθμό κρουσμάτων για να είμαστε ευχαριστημένοι». «Υπήρχε ο κίνδυνος με την αύξηση των κρουσμάτων που βλέπαμε να γίνουν 1.000. Τώρα υπάρχει μια σταθερότητα. Αυτή τη στιγμή το ποτήρι είναι μισογεμάτο», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Χαράλαμπος Γώγος, ανέφερε πως Ένας μπορεί να μολύνει 80-90 ή ακόμα και 100 άτομα σε τέτοιες περιπτώσεις καθώς «Είναι ο ένας πάνω στον άλλον και χωρίς μάσκα».

Νεαροί διασωληνωμένοι

Αναφερόμενος στον βαθμό μετάδοσης σε νεαρές ηλικίες, ο κ. Γώγος εξήγησε πως αυτή τη στιγμή έχουμε διασωληνωμένους που είναι νεαροί. «Είχαμε 28χρονο στην Πάτρα, μια 17χρονη στη Θεσσαλονίκη. Δεν είναι τελείως άτρωτοι. Πρέπει να προσέχουμε τον εαυτό μας. Το ίδιο και οι νέοι, γιατί κανείς δεν ξέρει πώς θα αντιδράσει το ανοσοποιητικό σύστημα τους σε κάτι τέτοιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τα νέα πιθανά μέτρα

Όσον αφορά νέα πιθανά μέτρα, σε περίπτωση έξαρσης του ιού ο κ. Γώγος ανέφερε χαρακτηριστικά πως: «υπάρχει κλιμάκωση των μέτρων και έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που υπάρχει μεγάλη δέσμη μέτρων αυτή τη στιγμή». Σε ό,τι αφορά στον περιορισμό της κυκλοφορίας, ο καθηγητής δήλωσε πως πρέπει να το δούμε και πως αν συνεχίσουν τα πράγματα έτσι, πιθανόν να χρειαστούμε νέα μέτρα όπως μάσκα παντού -με τη σωστή χρήση όμως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ