Εγκύκλιος Πέτσα: Υποχρεωτική η επικοινωνιακή προβολή σε Δήμους και Περιφέρειες

Για τους 332 Δήμους κα 13 Περιφέρειες της χώρας

Εγκύκλιο απέστειλε ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, στους Δήμους και τις Περιφέρεις της χώρας όπου θα θεωρείται υποχρεωτική η κατάρτιση προγράμματος επικοινωνιακής προβολής έτους 2021.

Τα βασικά σημεία της Εγκυκλίου
  • κατάρτιση προγράμματος επικοινωνιακής προβολής έτους 2021
  • υποβολή έκθεσης απολογισμού των επικοινωνιακών δράσεων των Φορέων του Δημόσιου και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα για το 2020

Οι υπαγόμενοι Φορείς υποχρεούνται με έγγραφό τους προς τη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας & Ενημέρωσης της Προεδρίας της Κυβέρνησης να υποβάλλουν φάκελο για κάθε επικοινωνιακό πρόγραμμα προϋπολογισμού άνω των 30.000,00 ευρώ, το οποίο προτίθενται να υλοποιήσουν, υποβάλλοντας, παράλληλα, σχετική ηλεκτρονική αίτηση μέσω του ιστοχώρου των ηλεκτρονικών υπηρεσιών «e-Πασιθέα» της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας & Ενημέρωσης (www.media.gov.gr), μετά τη λήψη του σχετικού κωδικού.

Η υποβολή εκθέσεων για το έτος 2020
  • έως την 31 Μαρτίου 2021 τις καταστάσεις στις οποίες αναφέρεται το ύψος των ποσών που διέθεσαν κατά το έτος 2020 για κάθε είδους συμβάσεις διαφημιστικών υπηρεσιών και συμβάσεις μετάδοσης ή καταχώρησης μέσω της εφαρμογής «e-Πασιθέα». Τα σχετικά ποσά αναγράφονται αναλυτικά για κάθε οικονομικό φορέα που ανέλαβε διαφημιστικές και άλλες συναφείς δραστηριότητες του Δημοσίου Τομέα
  • έκθεση απολογισμού των σχετικών επικοινωνιακών τους δράσεων στη Γ.Γ. Επικοινωνίας & Ενημέρωσης, όπου θα προκύπτει η τήρηση της νομοθεσίας και θα τεκμηριώνεται η απαρέγκλιτη εφαρμογή της παρ.2 του αρ.4 του π.δ.261/1997 ως ισχύει, η μη τήρηση της οποίας επιφέρει τις προβλεπόμενες κυρώσεις.

Δείτε αναλυτικά όλη την εγκύκλιο εδώ.

Περισσότερα σε Ειδήσεις