Εμβόλιο Pfizer: Εγκρίθηκε από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA)

Την έγκρισή του στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού που παρασκεύασαν η Pfizer και BioNTech ανακοίνωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Σύμφωνα με πληροφορίες των πρακτορείων Reuters και Times της Νέας Υόρκης, θα ακολουθήσει η έγκριση από την Κομισιόν ώστε την Κυριακή να ξεκινήσει η διαδικασία εμβολιασμού των πολιτών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

του Μάκη Θεοδώση

Η έγκριση, που θεωρείται δεδομένη βάσει των ρεπορτάζ, πρόκειται να δώσει το έναυσμα για έναν μαραθώνιο προετοιμασίας που θα στείλει σε κάθε γωνιά της Ε.Ε. το εμβόλιο αυτό, με τις δυσκολίες που παρουσιάζει η αποθήκευσή του σε πολύ βαθιά κατάψυξη.

Ήδη ο ΕΜΑ βρίσκεται υπό έντονη πίεση καθώς οι κυβερνήσεις, προεξάρχοντος του Βερολίνου, θεωρούν ότι έχει καθυστερήσει σημαντικά η έγκριση του εμβολίου της Pfizer από τον ΕΜΑ τη στιγμή που άλλες χώρες όπως η Βρετανία, οι ΗΠΑ, το Ισραήλ και η Σαουδική Αραβία έχουν εγκρίνει το σκεύασμα και προχώρησαν με τους εμβολιασμούς των πολιτών τους.

Σειρά πλέον για τον ΕΜΑ θα πάρει η εξέταση και έγκριση του εμβολίου της Moderna, που όμως δεν αναμένεται πριν τις 6 Ιανουαρίου.

Δείτε ποια είναι η τιμή του εμβολίου στο news2u.gr

Περισσότερα σε Ειδήσεις