ΕΦΚΑ: Προσλήψεις 100 πρώην υπαλλήλων για την επιτάχυνση απονομής εκκρεμών συντάξεων

ΕΦΚΑ: Ξεκίνησε η διαδικασία πρόσληψης 100 πρώην υπαλλήλων του για την επιτάχυνση της απονομής των εκκρεμών συντάξεων – Πώς θα υποβάλουν αιτήσεις οι ενδιαφερόμενοι

Στην έκδοση πρόσκλησης για την απασχόληση συνολικά 100 συνταξιούχων – πρώην υπαλλήλων του ΕΦΚΑ, με αντικείμενο την επίσπευση της έκδοσης των δεκάδων χιλιάδων εκκρεμών συνταξιοδοτικών αιτημάτων, προχώρησε η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης, στο πλαίσιο της υλοποίησης του «σχεδίου Χατζηδάκη» για την αντιμετώπιση αυτού του, μείζονος κοινωνικής σημασίας, χρόνιου προβλήματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Φορέα, 100 «απόμαχοι» συνταξιούχοι – πρώην υπάλληλοι του ΕΦΚΑ, θα προσληφθούν με συμβάσεις έργου, συνολικής διάρκειας 8 μηνών, χωρίς δυνατότητα ανανέωσης, για το έργο της υποστήριξης των διαδικασιών απονομής συντάξεων σε υπηρεσίες της Αθήνας, της Θεσσαλονίκης, του Ηρακλείου Κρήτης, της Λαμίας, της Λάρισας, της Πάτρας και της Τρίπολης. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους και τις ενδιαφερόμενες πρώην υπαλλήλους του Ενιαίου Φορέα ήδη ξεκίνησε και θα λήξει τη Δευτέρα 10 Μαΐου 2021.

Ποια «βήματα» πρέπει να ακολουθήσουν οι «απόμαχοι»

Για την επιτυχή υποβολή της αίτησης οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να πληρούν τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  1. Να είναι συνταξιούχοι γήρατος, πρώην υπάλληλοι του e-ΕΦΚΑ και των ενταχθέντων σε αυτόν ασφαλιστικών φορέων και του Δημοσίου,
  2. Η απασχόλησή τους κατά τον χρόνο της ενεργούς υπηρεσίας τους να ήταν σε αντικείμενα όπως: επεξεργασία των αιτημάτων παράτασης αναπηρικών συντάξεων, απονομή και παράταση του εξωϊδρυματικού επιδόματος, μεταβίβαση σύνταξης λόγω θανάτου, απονομή συντάξεων όλων των κατηγοριών, διαδικασία ελέγχου στην ανακεφαλαίωση του χρόνου ασφάλισης και των εισφορών, καθώς και υποστήριξη της γραμματείας συντάξεων επεξεργασίας των αιτημάτων συντάξεων για τουλάχιστον τρία (3) έτη.
  3. Οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ηλικίας έως 70 ετών.

Για την υποβολή των αιτήσεων έχει τεθεί σε εφαρμογή νέα ειδική ηλεκτρονική υπηρεσία στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ (www.efka.gov.gr). Η υπηρεσία είναι προσβάσιμη μέσω της εξής διαδρομής: www.efka.gov.gr -> Αρχική σελίδα -> Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες για Συνταξιούχους -> Πρόσκληση για απασχόληση συνταξιούχων πρώην υπαλλήλων του e-ΕΦΚΑ και του Δημοσίου.

Περισσότερα σε Ειδήσεις