Εντοπίστηκε ο «γιατρός» της δολοφονίας του Γιώργου Νικολαίδη και της Σούλας Καλαθάκη

Αποκάλυψη της kedenews που τον εντόπισαν οι αστυνομικοί μετά από 23 χρόνια – κατηγορήθηκε από συνεργούς του ως ο δολοφόνος του επιχειρηματία και της φίλης του. 

Του Γιώργου Σόμπολου

Μπροστά στα έναν άνθρωπο από τα παλιά, έναν δολοφόνο-φάντασμα βρέθηκαν σήμερα Πέμπτη οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής. Ο αποκαλούμενος «γιατρός» που κρύβεται πίσω από δολοφονίες και τουλάχιστον μια απαγωγή, από τους πλέον σκληρούς και διαβόητους κακοποιούς που έδρασαν στη χώρα μας, εντοπίστηκε κάτω από περίεργες συνθήκες. Εξαφανισμένος για πολλά χρόνια, ακόμη και στο εξωτερικό όπως ανέφερε το πληροφοριακό σύστημα των αστυνομικών, καταζητούμενος για σωρεία βαρύτατων εγκληματικών ενεργειών, κατηγορούμενος ως δολοφόνος και συνεργός των πιο σκληρών κακοποιών της ελληνικής νύχτας.

Ο αποκαλούμενος «γιατρός», κατά κόσμο Ηλίας Μαζαράκης, εντοπίστηκε έπειτα από δακτυλοσκοπικό  έλεγχο στο νεκροτομείο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών. «Ένα όνομα, μια ιστορία», ανέφερε χαρακτηριστικά αξιωματικός της Ασφάλειας Αττικής, μιλώντας για τον συγκεκριμένο άνδρα που επί χρόνια, βρισκόταν εξαφανισμένος μεταξύ Ελλάδος και χωρών του εξωτερικού, όπως αναφέρουν οι αστυνομικές πληροφορίες.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της kedenews, ο Ηλίας Μαζαράκης, μεταφέρθηκε νεκρός από το Ιπποκράτειο νοσοκομείο στο νεκροτομείο της ιατροδικαστικής υπηρεσίας Αθηνών. Αρχικά έφερε άλλα στοιχεία, ονοματεπώνυμο κλπ, ωστόσο επειδή ήταν στα «αζήτητα» του νοσοκομείου, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε δακτυλοσκόπηση και πραγματικά δεν μπορούσαν να πιστέψουν ότι είχαν στα …χέρια τους τον επί χρόνια ασύλληπτο σκληρό κακοποιό.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ο θάνατος του Ηλία Μαζαράκη προήλθε από κύρωση του ύπατος και όχι από κάποια εγκληματική πράξη, όπως θα πίστευαν εχθροί και φίλοι ότι θα ήταν η αιτία θανάτου του. Επί χρόνια, οι αστυνομικοί τον αναζητούσαν, μάταια όμως, καθώς το δίκτυο για την εξαφάνιση του, αποδείχθηκε ιδιαίτερα ικανό.

Ποιος ήταν ο «γιατρός» Ηλίας Μαζαράκης 

Το προσωνύμια «γιατρός» δεν ήταν τυχαίο, αφού ο Ηλίας Μαζαράκης, είχε σπουδάσει το 1985 Ιατρική στην Ιταλία. Φέρεται, από την αστυνομία, πως ήταν το κεντρικό πρόσωπο στην υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας του επιχειρηματία Γ. Νικολαΐδη και της φίλης του Σούλας Καλαθάκη.

Η παραβατικότητα του ξεκινά στις 2 Φεβρουαρίου 1985 με τη δολοφονία του παππού του Στυλιανού Δούκα και της θείας του Ευτυχίας Δούκα. Αιτία του διπλού φονικού, ήταν τα κληρονομικά. Τρία χρόνια αργότερα, καταδικάζεται δυο φορές ισόβια από το Μεικτό Ορκωτό Κακουργοδικείο Κέρκυρας.

μαζαράκης

Και ενώ εξέτιε τα δισ ισόβια, αποφάσισε να μην επιστρέψει στις φυλακές έπειτα από μια ολιγοήμερη άδεια που είχε λάβει τον Ιούνιο του 1997. Μαζί με τον συγκρατούμενο του, τότε Θ.Κράλλη, στήνουν ομάδα και προχωρούν στην απαγωγή του ζεύγους Νικολαίδη-Καλαθάκη. Ο επιχειρηματίας και η φίλη του, δολοφονούνται σε απόμερο σημείο, στη θέση Σέσι Γραμματικού στις 27 Νοεμβρίου 1997.

Το απόγευμα της 9ης Απριλίου 1998 ένας βοσκός εντόπισε στην περιοχή Κατζιλιέριζα – Σέσι Γραμματικού, το διαμελισμένο πτώμα μιας γυναίκας, καταφαγωμένο από τα σκυλιά. Ανάμεσα σε θάμνους, μέσα σε ένα καφέ σακάκι, ανακάλυψαν ένα γυναικείο κρανίο με αποκολλημένα μακριά μαλλιά και τα οστά ενός χεριού κομμένου στο ύψος του αγκώνα. Σε ένα δάχτυλο υπήρχε ένα ασημένιο δαχτυλίδι.

Σε απόσταση μερικών μέτρων βρέθηκαν δύο γυναικείες μαύρες μπότες με κομμάτια υφάσματος από παντελόνι. Η τραγική μητέρα της άτυχης Σούλας, αναγνώρισε τα ευρήματα. Τρία 24ωρα αργότερα, οι αστυνομικοί βρήκαν σε θαμνώδη έκταση στην ίδια περιοχή το πτώμα ενός άνδρα, καταπλακωμένο από μεγάλες πέτρες. Ήταν κανονικά ντυμένο, αλλά τα ρούχα ήταν φθαρμένα. Γύρω από το κεφάλι ήταν δεμένη μια λωρίδα σχισμένη από το πουκάμισό του, η οποία του έκλεινε το στόμα. Τα χέρια του ήταν δεμένα στους καρπούς με κομμάτια από τη γραβάτα του.

Οι έρευνες ξεκινούν και οι αρχές φτάνουν στους δολοφόνους. Κάποια από τα μέλη της σπείρας, εμφανίζουν ως τον άνθρωπο που δολοφόνησε το ζευγάρι τον Ηλία Μαζαράκη, που έχει ήδη εξαφανιστεί.

Οι αστυνομικοί, διαπιστώνουν ότι κάποιες από τις επιταγές που είχαν κλαπεί από τον άτυχο επιχειρηματία εξαργυρώθηκαν σε Αθήνα, Λονδίνο, Παρίσι, Άμστερνταμ και άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, προφανώς κάποιες από αυτές, από τον ίδιο τον Μαζαράκη και άλλες από ασύλληπτους μέχρι σήμερα συνεργάτες του.

Τα ίχνη του έκτοτε χάνονται, παρά τις έρευνες των αστυνομικών. Μέχρι που σήμερα το πρωί, οι αστυνομικοί, ήρθαν τετ-α-τετ μαζί του για τελευταία φορά.

Περισσότερα σε Ειδήσεις