ΔΟΕ: Δεν πάει άλλο, πάρτε μέτρα τώρα! - Ανοχύρωτα τα Ειδικά σχολεία

Για «εξοργιστική αδιαφορία» από πλευράς υπουργείου Παιδείας μιλά η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος σημειώνοντας ότι  παιδιά και εκπαιδευτικοί στα Ειδικά Σχολεία είναι «ανοχύρωτοι, χωρίς προστασία».

Ειδικότερα, η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος ζητά από το υπουργείο Παιδείας  τον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, τη διενέργεια μαζικών τεστ ανά τακτά χρονικά διαστήματα και τη λήψη μέριμνας για την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού για την Ειδική Αγωγή. Μάλιστα προκήρυξε 24ωρη απεργία για αύριο Πέμπτη 18 Μαρτίου και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12.00 το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας.

Ο κόμπος στο χτένι! Δεν πάει άλλο!

Σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει τα ακόλουθα: «Αποτελεί πρόκληση η προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ., να παρουσιάσει μια εικόνα επίπλαστης κανονικότητας, ώστε να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες που έχει για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί, με ευθύνη της, στα Ειδικά Σχολεία». Κάνει λόγο δε για «εξοργιστική αδιαφορία» από πλευράς υπουργείου Παιδείας και σημειώνει ότι τα παιδιά και οι εκπαιδευτικοί στα Ειδικά Σχολεία είναι «ανοχύρωτοι, χωρίς προστασία».

Αναλυτικά, η ΔΟΕ ζητά:

Να προταχθούν οι εκπαιδευτικοί στους μαζικούς εμβολιασμούς, με προτεραιότητα τους εργαζόμενους στα Ειδικά Σχολεία,

τη διενέργεια μαζικών τεστ ώστε να ελέγχεται η διασπορά του ιού,

να ληφθεί μέριμνα για την πρόσληψη επιπλέον προσωπικού στην κατεύθυνση της μείωσης του αριθμού των μαθητών ανά ομάδα,

να γίνεται αυστηρός έλεγχος από τις Περιφέρειες για το εάν τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα στη μεταφορά των μαθητών,

να αυξηθούν τα δρομολόγια μεταφοράς μαθητών,

και για όσους μαθητές αναστέλλεται η εκπαιδευτική διαδικασία, είτε λόγω αναστολής λειτουργίας του σχολείου είτε λόγω σοβαρών προβλημάτων, με ευθύνη του υπουργείου να συνεχίζονται οι αναγκαίες δωρεάν επιστημονικές παρεμβάσεις.

Κυβέρνηση και πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επιλέγουν να υποβαθμίσουν τη διασφάλιση  της υγείας μαθητών και εκπαιδευτικών με τραγικές συνέπειες. Η Δ.Ο.Ε. θα αξιοποιήσει κάθε δυνατό μέσο προάσπισης της υγείας εκπαιδευτικών και μαθητών!!!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ν’ αναλάβουν τις ευθύνες τους! Όσο τα ειδικά σχολεία στις «κόκκινες» περιοχές μένουν ανοιχτά, ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΕΤΡΑ, ΤΟΣΟ ΟΙ ΚΙΝΔΥΝΟΙ ΘΑ ΜΕΓΑΛΩΝΟΥΝ!, καταλήγει η ανακοίνωση.

Περισσότερα σε Ειδήσεις