Διόδια: Σαρωτικοί 24ώροι έλεγχοι από την ΕΛ.ΑΣ. σε όλα τα σημεία εξόδου

Δεν πτοούνται οι επίδοξοι εκδρομείς του Πάσχα από τους ελέγχους της αστυνομίας καθώς σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. 170 οχήματα έκαναν αναστροφή και γύρισαν πίσω όταν είδαν τα μπλόκα της αστυνομίας

«Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι όλο το 24ωρο γίνονται εντατικοί έλεγχοι στα σημεία εξόδου, ενόψει του Πάσχα. Και οι έλεγχοι αυτοί θα συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό όλη τη Μεγάλη Εβδομάδα, ενώ διασταυρώνονται όλα τα έγγραφα που επιδεικνύονται στους αστυνομικούς», υπογραμμίζουν στο Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων πηγές της ΕΛ.ΑΣ.

Οι έλεγχοι στα διόδια των εθνικών οδών και τους παραδρόμους τους, σε ΚΤΕΛ και λιμάνια είναι πολύ αυστηροί και όσοι δεν διαθέτουν τα απαραίτητα έγγραφα δεν θα μπορέσουν να μετακινηθούν σε άλλη περιφέρεια.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, το τελευταίο 24ωρο (από τις 6:00 το πρωί της Μεγάλης Τρίτης 27 Απριλίου έως την ίδια ώρα της Μεγάλης Τετάρτης 28 Απριλίου), από τα διόδια της Αθηνών - Κορίνθου, στην Ελευσίνα, εξήλθαν 13.633 οχήματα, ενώ εισήλθαν 12.423. Παράλληλα, βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις, ενώ οι οδηγοί 170 οχημάτων έκαναν αναστροφή και γύρισαν πίσω.

Σε ό,τι αφορά την εθνική οδό Αθηνών - Λαμίας και ειδικότερα από τα διόδια Αφιδνών, το τελευταίο 24ωρο εξήλθαν 17.567 οχήματα, ενώ εισήλθαν 16.651 οχήματα. Βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις, ενώ έκαναν αναστροφή 47 οχήματα.

Για ποιους λόγους επιτρέπεται η διαπεριφερειακή μετακίνηση

Η μετακίνηση των πολιτών από νομό σε νομό μπορεί να πραγματοποιηθεί για λίγους και πολύ συγκεκριμένους λόγους:

  • Aπό και προς την εργασία.
  • Για λόγους υγείας, μόνο για μετακίνηση σε δημόσια δομή υγεία με πιστοποίηση και έγγραφο της ίδιας της δομής, εκτός από περιπτώσεις έκτακτης και επείγουσας ανάγκης.

    Μετάβαση στον τόπο της μόνιμης κατοικίας για την πιστοποίηση της οποίας απαιτείται Βεβαίωση Κατοικίας Ειδικής Χρήσης, που λαμβάνεται ατελώς από τον ιστότοπο της ΑΑΔΕ, ή αντίγραφο της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος Ε1.

  • Μετάβαση σε κηδεία υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος, δηλαδή ο μετακινούμενος έχει την υποχρέωση να έχει μαζί του και να επιδεικνύει στα όργανα ελέγχου, πέραν της βεβαίωσης κίνησης, και: ληξιαρχική πράξη θανάτου και άδεια ταφής, ενώ μάλιστα ο συνολικός χρόνος μετακίνησης δεν πρέπει να ξεπερνά τις 48 ώρες.
  • Μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις. Ο μετακινούμενος γονέας κατ’ εφαρμογή της παρούσας υποχρεούται να φέρει και να επιδεικνύει στα όργανα ελέγχου εα) στην περίπτωση διαζυγίου, αμετάκλητη δικαστική απόφαση ή συμβολαιογραφική πράξη λύσης του γάμου, εβ) στην περίπτωση διάστασης, υπεύθυνη δήλωση του ν. 1599/1986 (Α’ 75) και εγ) σε κάθε περίπτωση, πρόσφορα στοιχεία από τα οποία προκύπτει η κατοικία του τέκνου, όπως τίτλο ιδιοκτησίας ή μισθωτήριο.

Περισσότερα σε Ειδήσεις