Δ.Αθηναίων: Φουντώνουν οι αντιδράσεις για τα νέα νηπιαγωγεία σε κοντέινερ  

Την αντίδραση των γονέων, της σχολικής και μαθητικής κοινότητας συναντά η επιλογή Μπακογιάννη να τοποθετήσει κοντέινερ μέσα σε αύλειους χώρους των σχολείων προκειμένου να δημιουργηθούν τα νέα νηπιαγωγεία στο πλαίσιο της δίχρονης προσχολικής αγωγής.

Της Μαρίας Θαλασσινού

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι οι έντονες διαμαρτυρίες από την σχολική κοινότητα του 8ου Γυμνασίου και Λυκείου Αθηνών «Μιχαήλ Νομικού». Πρόκειται για ένα σχολικό συγκρότημα – κόσμημα για την Αθήνα, που λειτουργεί από το 1930 στην περιοχή των Πατησίων. Εκεί σήμερα συστεγάζεται στην πρωινή βάρδια το 8ο Γυμνάσιο και 8ο Λύκειο, ένα νηπιαγωγείο ειδικής αγωγής και στην απογευματινή βάρδια ένα Γυμνάσιο και ένα Λύκειο.

Κι ενώ ο αύλειος χώρος είναι περίπου 5.500 τμ με την τοποθέτηση των 4 κοντέινερ των 42 τμ και ενός μικρότερου οικίσκου για τους καθηγητές, αυτός θα περιοριστεί τουλάχιστον κατά 1.000 τμ. Παράλληλα, προβλέπεται η τοποθέτηση φράχτη εντός του προαυλίου προκειμένου να διαμοιραστεί ο χώρος και να διαμορφωθεί αύλειος χώρος για τα παιδιά του νέου νηπιαγωγείου.

Ερωτήματα εγείρονται για αυτή την απόφαση Μπακογιάννη να περιορίσει τον αύλειο χώρο τοποθετώντας 5 κοντέινερ, καθώς το σχολικό συγκρότημα  «Μιχαήλ Νομικού» είναι κληροδότημα. Να σημειωθεί ότι στα κληροδοτήματα υπάρχουν περιορισμοί ως προς την χρήση τους και τις επιτρεπόμενες παρεμβάσεις.

«Το κληροδότημα, όπου στεγάζονται ήδη πέντε σχολεία πρέπει να μείνει ως έχει. Είναι ό,τι πιο όμορφο έχει η περιοχή μας», υπογραμμίζει στο kedenews.gr η Χρύσα Χατζηιωάννου, εκπαιδευτικός, μέλος της ΕΛΜΕ και μέλος της σχολικής Επιτροπής. «Δεν είναι δυνατόν να περιορίζεται το προαύλιο, όπου φιλοξενούνται ήδη 500 έφηβοι στην πρωινή βάρδια», σημειώνει. Επικαλούμενη την ιδιότητα του εκπαιδευτικού, η Χρύσα Χατζηιωάννου επισημαίνει ότι «είναι αντιπαιδαγωγικό» τα παιδιά της νηπιακής ηλικίας «να έρχονται σε επαφή με ένα μη δομημένο, σταθερό χώρο εκπαίδευσης». Ως εκ τούτου, εκφράζοντας την εναντίωση της εκπαιδευτικής κοινότητας υπογραμμίζει ότι η δημοτική αρχή Μπακογιάννη «πρέπει να αναζητήσει άλλη λύση, αξιοποιώντας το κτηριακό απόθεμα του δήμου Αθηναίων και εκεί να διαμορφώσει σταθερούς χώρους για τα νέα νηπιαγωγεία».

Για «προχειρότητα» που αποσκοπεί στην «υποβάθμιση του σχολικού περιβάλλοντος» επικρίνει την δημοτική αρχή Μπακογιάννη η Έλενα Σέρμπαν, πρόεδρος του συλλόγου γονέων του 8ου γυμνασίου. Μιλώντας στο kedenews.gr υπογραμμίζει: «Θα συνεχίσουμε την μάχη που αρχίσαμε προκειμένου να βρεθεί μια μόνιμη λύση για τα νέα νηπιαγωγεία και σε καμία περίπτωση δεν θα δεχθούν να μπουν κοντέινερ στην αυλή του σχολείου μας». «Δεν υπάρχει χώρος για να προαυλίζονται τα παιδάκια που θα μπουν στοιβαγμένα στα κοντέινερ», σημειώνει και διερωτάται: «Τι θα γίνει εάν η μπάλα που παίζουν οι έφηβοι στο διάλειμμα, φύγει και χτυπήσει τα παιδάκια;».

 

Περισσότερα σε Ειδήσεις