Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τη 2μηνη παράταση της κοινωφελούς εργασίας σε δήμους

Δημοσιεύτηκε η ΚΥΑ για τη 2μηνη παράταση του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας σε δήμους, Περιφέρειες και συναφείς φορείς. Μικρή ''ανάσα'' μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού, για τις υπηρεσίες των δήμων.

 

Aναλυτικότερα, παρατείνεται για δύο μήνες το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας για όσους συμμετέχουν ήδη σε αυτό, κάτι το οποίο άλλωστε είχε ανακοινωθεί και στις αρχές Απριλίου σε συνάντησή του Κωστή Χατζηδάκη με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ, Δημήτρη Παπαστεργίου.

Επίσης, στην τότε συνάντηση συζητήθηκε και το αίτημα της ΚΕΔΕ να υπάρξουν νέα αντίστοιχα προγράμματα, τα οποία θα προκηρυχθούν το συντομότερο δυνατόν, ώστε μέσω αυτών να καλυφθούν οι ανάγκες των Δήμων με πρόσθετο προσωπικό, προκειμένου να διασφαλισθεί η εύρυθμη λειτουργία τους την περίοδο του καλοκαιριού. Ο κ. Χατζηδάκης δεσμεύθηκε τότε ότι θα αξιολογηθεί άμεσα από το Υπουργείο και τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα το αίτημα αυτό και πολύ σύντομα, θα ληφθεί απόφαση για την οποία θα ενημερωθεί η ΚΕΔΕ.

Με την σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ (Β’ 1712/26.4.2021), παρατείνεται για δύο μήνες, υπό τους ίδιους όρους, το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφερειών/ συναφείς φορείς, Υπηρεσίες Υπουργείων και άλλων φορέων, μετά το πέρας της οκτάμηνης διάρκειας απασχόλησης των ωφελουμένων από το πρόγραμμα.

Στην περίπτωση ωφελουμένων, των οποίων η σύμβασή τους έχει λήξει πριν την δημοσίευση της σχετικής ΚΥΑ (Β’ 1712), επανατοποθετούνται στις θέσεις τους για όλο το χρονικό διάστημα της δίμηνης επέκτασης του προγράμματος.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Χατζηδάκης είχε σημειώσει πως βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την προκήρυξη ενός τελευταίου προγράμματος κοινωφελούς εργασίας στο πλαίσιο του τρέχοντος ΕΣΠΑ, με στόχο την άμβλυνση των συνεπειών της πανδημίας στην αγορά εργασίας.

Περισσότερα σε Ειδήσεις