Χρυσή Αυγή: Συνεχίζεται η δίκη για τις αναστολές

Καταθέτουν μάρτυρες 

Ξεκίνησε σήμερα στις 10 η δίκη με τους κατηγορούμενους να προσπαθούν, να χορηγήσουν ανασταλτικό παράγοντα στις καθείρξεις, που δόθηκαν χθες με την απόφαση του δικαστηρίου.

Η απόφαση για τις αναστολές των ποινών εκτιμάται πως θα εκδοθεί, είτε σήμερα αργά το βράδυ, είτε την Παρασκευή. Να σημειωθεί πως χθες, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων κατέθεσε μάρτυρας προς στήριξη κατηγορούμενου, με τα θύματα από την άλλη πλευρά να ζητούν μια δικαίωση για τα θύματα και τους οικείους τους από τις βίαιες ενέργειες που καταλογίζονται στην εγκληματική οργάνωση.

Η «Σιδηρά Πρόεδρος»

Η Πρόεδρος της έδρας, Μαρία Λεπενιώτη με απόλυτη ευσυνειδησία διαχειρίστηκε τις δύο πλευρές τόσο της πολιτικής αγωγής όσο και της υπεράσπισης. Η ίδια σε όλη αυτή τη μακρά διαδικασία των 453 συνεδριάσεων χειρίστηκε ένα τεράστιο όγκο πληροφοριών και μαρτυριών, με κομβικό σημείο την υπόθεση δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από τον Γιώργο Ρουπακιά στις 18 Σεπτεμβρίου του 2003, που σηματοδότησε την αρχή του τέλους της Χρυσής Αυγής.

Οι ποινές

Οι πιο υψηλές ποινές που επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων αφορούν τον Νίκο Μιχαλολιάκο και πέντε μέλη του πολιτικού Συμβουλίου της Χρυσής Αυγής , δηλαδή τους Γιάννη Λαγό, Ηλία Κασιδιάρη, Γιώργο Γερμενή, Χρήστο Παππά και Ηλία Παναγιώταρο με 13ετή κάθειρξη.

Η επόμενη ομάδα είναι ο έβδομος του πολιτικού συμβουλίου Αρτέμης Ματθαιόπουλος , οι δύο πυρηνάρχες και το στέλεχος της Τοπικής Νίκαιας, με 10ετή κάθειρξη.

Περισσότερα σε Ειδήσεις