Διάλογοι Στρογγυλής Τραπέζης στην ΕΣΔΔΑ: Nομοτεχνική & Επιτελικό Κράτος

Την Τετάρτη 14 Απριλίου, η Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ) διοργάνωσε διαδικτυακή εκδήλωση «Διάλογων στρογγυλής τραπέζης» την οποία παρακολούθησαν οι σπουδαστές και οι σπουδάστριες της ΚΖ’ Εκπαιδευτικής Σειράς της ΕΣΔΔΑ «Δημήτριος Τζανάκης»

Επίσημοι ομιλητές ήταν κα HelenXanthaki, καθηγήτρια στο UniversityCollegeLondon και Πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Νομοθεσίας, με θέμα διάλεξης «Η Νομοτεχνική, μία καινούργια θεώρηση της νομοθεσίας» και ο Δρ. ConstantinStefanou, Διευθυντής του Sir William Dale Centre for Legislative Studies του Institute of Advanced Legal Studies (IALS)με θέμα διάλεξης «Εισαγωγή στη Νομοτεχνική».

Η Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ κα Παρασκευή Δραμαλιώτη, κατά το χαιρετισμό της στην έναρξη της εκδήλωσης, ευχαρίστησε τους σπουδαίους επιστήμονες για το ενδιαφέρον και την υποστήριξη τους στην προσπάθεια ενίσχυσης του εκπαιδευτικού προγράμματος της ΕΣΔΔΑ σε θέματα που άπτονται της Νομοτεχνικής, σε σύνδεση με τις σχετικές προβλέψεις του Ν.4622/2019 για το επιτελικό κράτος.

Απευθυνόμενη στις σπουδάστριες και σπουδαστές της ΕΣΔΔΑ, η κα Δραμαλιώτη τόνισε ότι ως απόφοιτος και η ίδια της Σχολής, συναισθάνεται τον αγώνα και την προσπάθεια τους και διαβεβαίωσε ότι θα είναι δίπλα τους σε αυτή την απαιτητική διαδρομή.

Κλείνοντας, η Πρόεδρος του ΕΚΔΔΑ, θέλησε να υπογραμμίσει το γεγονός ότι ο πήχης της εν εξελίξει προσπάθειας ανεβαίνει πολύ ψηλά και γι’ αυτό το λόγο είναι απαραίτητη η παραγωγική συνδρομή και συνεργασία όλων των ενδιαφερόμενων μερών.

Περισσότερα σε Ειδήσεις