Δερμιτζάκης: Δε γίνεται να κλείνουν επιχειρήσεις και να συνεχίζεται η μετάληψη

Την ανάγκη να σταματήσει η μετάληψη, τόνισε ο καθηγητής γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης, Μανώλης Δερμιτζάκης, καθώς η επιδημία του κορονοϊού παρουσιάζει αναζωπύρωση.

Ο καθηγητής, κατά την συνέντευξή του τόνισε πως «πριν σταματήσουν οικονομικές δραστηριότητες, και κλείσουν επιχειρήσεις πρέπει να σταματήσει η μετάληψη».

Σύμφωνα με όσα υποστήριξε ο κ. Δερμιτζάκης, δε γίνεται να κλείνουν επιχειρηματίες και παράλληλα στις εκκλησίες να συνεχίζεται η μετάληψη με αυτόν τον τρόπο.

Ο ίδιος, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, αντιπρότεινε να γίνεται η Θεία Κοινωνία με πλαστικό κουτάλι μιας χρήσης ή με το μεταλλικό κουταλάκι του κάθε πιστού, κάτι που όπως είπε έχει γίνει και σε εκκλησίες άλλων χωρών.

Ιερά Σύνοδος

«Ας αποδείξει κάποιος ότι μεταδίδεται μέσω της μετάληψης. Αλλά αυτό δεν πρόκειται να συμβεί. Έχουμε περιπτώσεις κληρικών που κατέλυαν τη Θεία Κοινωνία και δεν υπέστησαν τίποτε. Ακόμη και σε οποιαδήποτε πανδημία», τόνισε μετά τη λήξη της τελευταίας Ιερέας Συνόδου, ο μητροπολίτης Φιλίππων.

Βαρθολομαίος

«Εμείς πιστεύουμε ακράδαντα ότι μεταλαμβάνοντας το Σώμα και το Αίμα του Κυρίου, δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος να πάρουμε το μικρόβιον του κορονοϊού. Γι’ αυτό και ως Οικουμενικό Πατριαρχείο, δεν αλλάξαμε τον τρόπο μεταδόσεως της Θείας Κοινωνίας», επισήμανε στην ομιλία του, μετά τη Θεία Λειτουργία στο πανηγυρίζον Μετόχι του Αγίου Παντελεήμονος, ο οικουμενικός Πατριάρχης.

Περισσότερα σε Ειδήσεις