Δένδιας: Υπηρετώ την εξωτερική πολιτική σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Μοχάμεντ αλ Μένφι, είχε νωρίτερα το Σάββατο (17/04), ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας

Στο επίκεντρο των συζητήσεων οι διμερείς σχέσεις, η προώθηση της συνεργασίας Ελλάδας - Λιβύης, οι περιφερειακές εξελίξεις, καθώς και η σταθεροποίηση και η ανοικοδόμηση της χώρας. «Ήταν μια ευκαιρία που (ο πρόεδρος Μένφι) βρισκόταν στην Αθήνα και μάλιστα για να χτίσουμε μετά από την εξαιρετικά καλή συνάντηση που είχε ο πρόεδρος Μένφι με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μαξίμου», είπε ο κ. Δένδιας.

«Όπως ξέρετε, ήμουν στην Κύπρο, στην τετραμερή με τα ΗΑΕ, το Ισραήλ και την Κύπρο. Αύριο στο Κάιρο, την Τρίτη στη Σαουδική Αραβία, τη Δευτέρα έχουμε Συμβούλιο Υπουργών. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη ασκεί μια κινητική και δραστήρια εξωτερική πολιτική. Εγώ υπηρετώ αυτή την πολιτική σε απόλυτη συνεννόηση με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη», τόνισε.

Στο Κάιρο την Κυριακή ο Νίκος Δένδιας

Επίσης, στο Κάιρο θα μεταβεί αύριο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας όπου θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σάμεχ Σούκρι (Sameh Shoukry). Η συζήτηση αναμένεται να επικεντρωθεί στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις τελευταίες περιφερειακές εξελίξεις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Περισσότερα σε Ειδήσεις